13.000 de utilizatori DeFi si-au revendicat premiul in noul token UNI al Uniswap in valoarea de peste 1.000$

13.000 de utilizatori DeFi si-au revendicat premiul in noul token UNI al Uniswap in valoarea de peste 1.000$

Platforma de finanțare descentralizată (DeFi), tokenul UNI al protocolului de guvernanță Uniswap, a intrat live pe Ethereum astăzi. Comunitatea a arătat sprijin imediat pentru noul token, anunțul Twitter de la Uniswap acumulând peste 1,2 mii de aprecieri în primele 90 de minute.

150 de milioane UNI, sau 15% din numarul de monede, sunt acum disponibile pentru a fi revendicate de oricine a folosit platforma. Kain Warwick, fondatorul Synthetix, a numit această mișcare o „mișcare a creierului galaxiei”, adăugând că aceasta va fi „cea mai bună distribuție de simboluri pe care am văzut-o vreodată”.

Odată ce știrile au devenit virale, 13.000 de utilizatori Uniswap și-au revendicat deja cele 400 de jetoane gratuite în primele trei ore – nu este surprinzător, dat fiind faptul că pretul jetoanelor este evaluat la 2.1724 USD per utilizator la prețul actual. Graba nebună pentru jetoane a făcut ca rețeaua Ethereum să încetinească, iar taxele să crească cu 650.000 de dolari cheltuiți doar pentru taxele de gaz Uniswap și UNI în trei ore.

CEO-ul și cofondatorul Three Arrows Capital, Su Zhu, au distribuit postarea Uniswap


Binance a anunțat rapid că va lista jetonul UNI la aproximativ 60 de minute de la anunțul oficial Uniswap. Asta în ciuda – sau poate pentru că – Binance a primit recent critici puternice pentru listarea concurentului SUSHI la doar câteva zile după anunțul oficial. KuCoin și FTX au anunțat, de asemenea, listarea.

Unii din comunitate cred că aceasta este o lovitură masivă pentru Sushiswap, care a încercat să atragă lichiditatea Uniswap oferind recompense mari ale propriului său jeton SUSHI. Cofondatorul și CEO-ul companiei-mamă BitXX 100x Arthur Hayes a spus: „Sushiul meu este răsfățat, voi reveni pe UNI”, un alt utilizator de Twitter numit m2lower spunând pur și simplu „Războiul DeFi”.

Popular Youtuber, Lark Davis a comentat: „Oh s ** t !!!! Sushi are mari probleme. ”

Lansarea recentă a protocolului rival de producător automatizat de piață Sushiwap a văzut că a migrat cu succes o parte semnificativă din lichiditatea și volumul Uniswap într-un atac „vampir”. Valoarea totală blocată a Uniswap (TVL) a scăzut de la 1,72 miliarde de dolari la 518 milioane de dolari în 48 de ore, din 7 septembrie până în 9 septembrie. Dar Uniswap a recuperat rapid avantajul, ajungând la peste 1 miliard de dolari pe scurt pe 10 septembrie și se ridică în prezent la 926 milioane de dolari.

În următorii patru ani, vor fi lansate 1 miliard de jetoane UNI. Din cele un miliard de jetoane, 60% vor fi destinate membrilor comunității, iar restul de 40% vor reveni membrilor echipei, investitorilor și consilierilor, cu o perioadă de învestire de până la patru ani. După patru ani, simbolul va avea o rată a inflației de 2% anual.