3 Concurenții pentru Chainlink cu un potențial de profit de 100x

3 Concurenții pentru Chainlink cu un potențial de profit de 100x

Poziția Chainlink (LINK) ca furnizorul numărul unu pentru serviciile Oracle ar putea fi contestată. Potrivit influenceru-lui și investitorului cripto Lark Davis, există mai multe proiecte de servicii oracle cu un potențial de profit de până la 100x. În cel mai recent videoclip al său, Davis a menționat primele 3 care vor concura pentru a domina cererea tot mai mare de servicii Oracle.

Serviciile Oracle ale Chainlink sunt o parte esențială a ecosistemului cripto. În DeFi-ul Ethereum, de exemplu, aplicațiile descentralizate (dApp-uri) au nevoie de informații în afara lanțului (chainu-lui)  pentru a îndeplini anumite funcții. Serviciile Chainlink permit accesul informațiilor sigure și fiabile în blockchain. În acest fel, așa cum a spus Davis, acestea sunt un fel de conducte pentru o industrie cu o marfă care continuă să aprecieze: informațiile.

Top-3 concurenți pentru Chainlink (LINK)
Primul concurent introdus de Davis este Protocolul bazat pe Cosmos. Band este cel mai mare concurent, a spus Davis, datorită parteneriatelor sale cu alte blockchain-uri. Cu o capitalizare de piață de 150 de milioane de dolari, Davis a spus că marja de profit oferită de Band este semnificativă:

Oracolul lanțului de date bazat pe Cosmos se concentrează foarte mult pe DeFi (finanțe descentralizate).Dintre cei trei concurenti pe care ii vom menționa astăzi, BAND este, fără îndoială, cel mai mare concurent la Chainlink.

S-a asociat cu mulțime de criptomonede diferite, inclusiv unele foarte celebre. Avem TRON (TRX), Fantom (FTM), Nervos (CKB), Binance Smart Chain, dForce (DF), ICON (ICX), Elrond (EGLD), Gravity, Waves (WAVES)

Al doilea concurent cel mai important pentru Chainlink, potrivit lui Davis, este Tellor (TRB). Spre deosebire de Band, Tellor este un serviciu oracle bazat pe Ethereum, care folosește protocolul consens Proof-of-Work. În acest fel, minerii sunt responsabili de colectarea informațiilor înainte de a le trimite la contractele inteligente de pe blockchain.

Cu o capitalizare de piață mai mică decât Band, 33 de milioane de dolari, proiectul Tellor are încă suficient spațiu pentru a crește și a obține profit, a spus Davis. Punctul slab al Tellor este cooperarea sa scăzută cu alte blockchain-uri. Cu toate acestea, serviciul oracle Tellor tocmai a primit o actualizare majoră a performanței, după cum a adăugat Davis:

Actualizarea Tellor v2 tocmai a fost lansată și aduce un upgrade de performanță mare în ceea ce privește viteza de reglare a datelor în lanț. De asemenea, se adaugă mai multe puncte de date pe bloc. Avem parametri de securitate mai buni care sunt aduși, precum și arderea token-ului, ceea ce este destul de mare pentru aprecierea prețului pe termen lung pentru Tellor.


Cel mai recent concurent major pentru Chainlink este platforma open-source pentru servicii oracole numită Decentralized Information Asset (DIA). Construită ca o platformă orientată spre DeFi, DIA permite jucătorilor de pe piață să partajeze informații fiabile. Influencer-ul a descris-o drept „Wikipedia oracolelor”. Cu o capitalizare de piață de 37 de milioane de dolari, platforma a consolidat parteneriate importante cu blockchain-uri precum Elrond și a furnizat date pentru unele protocoale principale pe DeFi-ul Ethereum, cum ar fi Aave, după cum a spus Davis:

Deținătorii de jetoane DIA gestionează intern, obțin și validează date prin stimulente cripto-economice și jetoane de guvernare.

După cum a spus influencer-ul concurenții Chainlink menționați sunt „doar principalii”. Cu toate acestea, există încă un număr semnificativ de proiecte care ar putea detrona Chainlink.