3 indicatori cheie sugerează că prețul Bitcoin se pregătește să retesteze 11.000 de dolari

3 indicatori cheie sugerează că prețul Bitcoin se pregătește să retesteze 11.000 de dolari

Prețul Bitcoin (BTC) se apropie din nou de 11.000 de dolari, după un început slab de octombrie. Săptămâna trecută BTC a scăzut sub 10.500 USD, dar pe 9 octombrie prețul a revenit la 10.940 USD.

Pe termen scurt, există trei factori care ar putea spori sentimentul optimist și ar putea determina prețul să depășească 11.000 de dolari. Posibili catalizatori sunt investiția de 50 de milioane de dolari a lui Square în Bitcoin, o fază prelungită de acumulare și creșterea recentă a activității pe lanț (chain).

Investiția Bitcoin de 50 de milioane de dolari a Square este simbolică

Pe 8 octombrie, Square, un conglomerat de plăți de 81 de miliarde de dolari, a anunțat că a cumpărat Bitcoin în valoare de 50 de milioane de dolari, ceea ce reprezintă 1% din activele totale ale companiei.

Într-o declarație oficială, directorul financiar al Square, Amrita Ahuja, a declarat că investiția Bitcoin este un pas către incluziunea financiară. Ahuja a spus:


„Credem că bitcoinul are potențialul de a fi o monedă mai omniprezentă în viitor. Pe măsură ce crește în adopție, intenționăm să învățăm și să participăm într-un mod disciplinat. Pentru o companie care construiește produse bazate pe un viitor mai incluziv, această investiție este un pas în acea călătorie. ”
O investiție de 50 de milioane de dolari pentru o companie de mărimea Square nu reprezintă o alocare majoră, dar simbolizează creșterea cererii instituționale pe care instituțiile o au pentru Bitcoin ca instrument de investiții și un depozit de valoare.Anunțul vine la doar o lună după ce MicroStrategy, o firmă de miliarde de dolari cotată la Nasdaq, a cumpărat Bitcoin în valoare de 425 milioane dolari.

Mohit Sorout, partener la Bitazu Capital, a identificat mișcarea pozitivă a pieței Bitcoin, în ciuda evenimentelor negative de la începutul lunii octombrie. El a remarcat:„Fascinant cum o mulțime de știri extrem de proaste nu au schimbat prețul, dar o cumpărare modestă de 50 de milioane de dolari de la SQ ar putea forța o rupere a BTC.”


O fază de acumulare prelungită se materializează

Bitcoin a variat între 10.500 și 11.000 de dolari în cea mai mare parte a lunii trecute. Așa cum a raportat Cointelegraph, atunci când volatilitatea BTC scade brusc într-o perioadă extinsă, aceasta face probabil o mișcare mare a prețurilor.

Banda Bollinger, un indicator care stabilește gama de prețuri a unui activ pe baza volatilității sale, s-au redus, de asemenea, semnificativ. Volatilitatea de 30 de zile este acum la 20%, care, în mod istoric, a fost afectată doar de 7 ori în ultimii cinci ani.

Diversi indicatori tehnici indică faptul că o creștere a volatilității este probabilă după un interval prelungit. De asemenea, crește probabilitatea formării unei faze de acumulare, având în vedere că BTC a protejat nivelul de suport de 10 500 $.

Activitatea BTC pe lanț este în creștere


Potrivit analistului Cole Garner, numărul adreselor active zilnice a crescut în ultimele săptămâni.

Garner a atribuit-o potențialei creșteri a cererii din partea investitorilor din China, după raportul cripto pozitiv al presei de stat

În plus față de activitatea de rețea blockchain Bitcoin, hashratul crește continuu la noi maxime. Acest lucru sugerează că minerii sunt încrezători în tendința prețurilor pe termen mediu a BTC. Cercetătorii de la glassnode au explicat în continuare că:


„Rata de hash Bitcoin atinge un nou ATH și atinge 170 exahash pentru prima dată în istorie pe graficul orar (24h MA). Aceasta reprezintă o creștere de aproximativ 40% de la înjumătățirea din mai, contribuind în mod substanțial la securitatea rețelei.