A doua cea mai mare bancă din lume va emite 3 miliarde de dolari în obligațiuni care pot fi cumpărate cu Bitcoin

A doua cea mai mare bancă din lume va emite 3 miliarde de dolari în obligațiuni care pot fi cumpărate cu Bitcoin

Într-un comunicat de presă, bursa Fusang din Hong Kong a anunțat o cooperare cu a doua cea mai mare bancă din lume, China Construction Bank (CCB). Cooperarea își propune să facă o ofertă publică de garanție a datoriilor pe blockchain. CCB va emite obligațiuni estimate la 3 miliarde de dolari. Tranzacționarea va începe vineri, 13 noiembrie, iar obligațiunile vor putea fi achiziționate cu Bitcoin (BTC).

Mai mult, obligațiunile vor fi emise prin Longbond Ltd. sub numele Longbond SR Notes (LBFEB21). Fusang susține că produsul va fi prima ofertă a unui produs de securitate accesibil investitorilor cu amănuntul. Ofițerul principal al CCB, Felix Fend Qi, a declarat următoarele:

CCB Labuan este fericit să-și joace rolul de principal aranjator pentru primul titlu de creanță listat public pe un blockchain. Emisiunea servește la reducerea decalajului dintre FinTech și piețele financiare mai largi. CCB Labuan va continua să lucreze la extinderea granițelor tehnologice pentru a oferi produse și servicii cu valoare adăugată clienților, clienților și asociaților noștri.

Bitcoin (BTC) acceptă prima ofertă de securitate a datoriilor publice digitale

Obligațiunea va oferi investitorilor depozite asigurate de instituția bancară cu randamente de 0,70%, în timp ce declarația susține că rata anuală a dobânzii la o bancă este în prezent de 0,25%. În plus, produsul va face parte dintr-o inițiativă a autorității de reglementare din Labuan, Malaezia, pentru a promova „o transformare digitală”, după cum a adăugat Fusang:

Cu această obligațiune digitală, atât investitorii cu amănuntul, cât și investitorii sofisticați la nivel global vor avea acces direct prin Bursa FUSANG, cu sume de investiții de până la 100 USD. Investitorii vor putea, de asemenea, să tranzacționeze direct în / din obligațiune utilizând BTC. (…) această ofertă de referință va aduce fără îndoială legitimitate și încredere investitorilor în lumea criptomonedelor și a finanțelor descentralizate („DeFi”).

Schimbul a introdus tehnologia blockchain pentru a „permite incluziunea financiară”, a reduce costurile și a crește eficiența tranzacțiilor. Drept urmare, investitorii cu amănuntul din întreaga lume vor putea accesa produsul. CEO-ul Fusang, Henry Chong, și-a exprimat entuziasmul pentru cooperarea pe care au stabilit-o cu CCB.

După cum a afirmat Chong, succesul programului va determina dacă schimbul poate extinde produsul cu CCB. Prin urmare, ar putea fi lansate obligațiuni accesibile cu alte valute. În acest sens, Chong consideră că lumea financiară se află într-un moment de cotitură:

Investitorii globali pot beneficia acum de accesul la o investiție rezervată anterior doar celor mai mari instituții. FUSANG este încântat să colaboreze cu CCB pentru această emisiune de referință. Credem că aceasta este vitrina perfectă pentru modul în care titlurile digitale pot alimenta incluziunea financiară, combinând progresele interesante din tehnologia blockchain cu tokenizarea titlurilor tradiționale. Credem că acesta va fi începutul cripto 2.0.