Acesta este ultimul obstacol major înainte ca prețul Bitcoin să poată viza 20.000 USD

Acesta este ultimul obstacol major înainte ca prețul Bitcoin să poată viza 20.000 USD

Prețul Bitcoin (BTC) a arătat o forță impresionantă în săptămânile anterioare, iar astăzi prețul a atins un nou maxim în 2020, la 13.666 USD.

Acest impuls a fost crescut alături de slăbiciunea dolarului american și mulți analiști consideră că, atâta timp cât dolarul rămâne slab, Bitcoin și alte active de refugiu sigur vor merge bine.

Cu toate acestea, pe măsură ce Bitcoin arată putere, altcoins nu reușesc să urmeze exemplul și majoritatea altcoins se vând împotriva BTC. Rata de dominație a Bitcoin a crescut în săptămânile precedente și acest lucru arată că impulsul pieței se bazează în jurul Bitcoin.


Traderii vad rezistență între 13.500 și 14.000 de dolari

Graficul săptămânal arată o zonă de rezistență clară între 13.500 și 14.250 USD ca următor mare obstacol pentru piețe.

Prețul Bitcoin a trecut de bariera de la 11.600 la 12.000 de dolari ca barieră crucială pentru continuarea mișcării ascendente. Această descoperire a făcut ca prețul să continue să se ridice spre următorul obstacol, care este între 13.500 și 14.250 USD.

Este puțin probabil să anticipăm o crestere dintr-o  dată, deoarece este primul test al acestei zone de rezistență, dar slăbiciunea generală a dolarului indică faptul că prețul Bitcoin ar putea rula mai sus.

Slăbiciunea dolarului american propulsează raliul Bitcoin

Indicele valutar al dolarului american (DXY) arată curând o slăbiciune semnificativă după ce ultimul test al nivelului de 94,6 puncte a fost respins instantaneu.Această respingere a făcut ca DXY să scadă în continuare. Mai important, de când respingerea a avut loc pe 24 septembrie, prețul Bitcoin a început să se ridice.Această raliu a crescut prețul Bitcoin cu 3.000 de dolari, întrucât a crescut de la 10.500 la 13.500 de dolari. Corelația dintre DXY și Bitcoin a crescut de la prăbușirea din martie și aceasta este o corelație inversă.

Dacă dolarul deține zona 92.50 pentru suport, există o probabilitate potențială de inversare a prețului Bitcoin. Acest lucru ar însemna o corecție pe piețele criptografice, care nu este deloc bearish.

Capitalizarea totală a pieței încă se confruntă cu rezistență
Capitalizarea totală a pieței cripto rămâne în urmă față de forța Bitcoin, întrucât BTC este singura care prezintă putere recent. Acest lucru înseamnă că altcoins-urile văd o vânzare în paritate cu  BTC, arătând în continuare că Bitcoin este în prezent mai robust decât altcoins.

În prezent, capitalizarea totală a pieței se află într-o zonă de rezistență masivă, deoarece nivelul de 400 – 410 miliarde dolari este un pivot crucial.

O descoperire în această zonă de rezistență ar însemna că va continua continuarea la 520-530 miliarde USD.

O respingere aici ar însemna o construcție suplimentară, prin care zonele de 280-300 miliarde USD reprezintă o zonă de suport semnificativă de menținut.

Scenariu potențial pentru Bitcoin

Pivotul principal pentru Bitcoin în acest moment este dacă poate deține zona de 13.000 – 13.200 USD drept suport. Dacă zona respectivă justifică suportul, atunci scăderea recentă nu poate fi clasificată ca abatere peste intervalul ridicat.

Cu toate acestea, dacă prețul Bitcoin devine mai mare de 13.500 USD și scade din nou în interval, deviația este confirmată de o reîncercare descendentă a zonei 13.000 – 13.200 USD.

Dacă acest scenariu se desfășoară așa cum ar trebui, sunt reîncercate 12.500 USD și potențial 12.000 USD sau 11.600 USD.

Evident, o astfel de mișcare se aliniază cu o potențială inversare a indicelui valutar al dolarului SUA și eșecul Bitcoin de a sparge peste 14.000 de dolari.

Încă o dată, o astfel de reevaluare nu este bearish. Este foarte sănătos să testați nivelurile de rezistență anterioare pentru a vă oferi suport înainte de a putea continua continuarea.

Opiniile și opiniile exprimate aici sunt doar cele ale autorului și nu reflectă neapărat punctele de vedere ale Cointelegraph. Fiecare mișcare de investiții și tranzacționare implică risc. Ar trebui să efectuați propriile cercetări atunci când luați o decizie.