Analist: Microsoft și Apple vor cumpăra Bitcoin în următorii ani

Analist: Microsoft și Apple vor cumpăra Bitcoin în următorii ani

Într-o nouă ediție a programului Real Vision, numită „Sfârșitul politicii monetare și fiscale așa cum o știm”, Raoul Pal prezice o creștere a adoptării Bitcoin. Analistul și fostul manager de fonduri speculative pentru Goldman Sachs a fost optimist în ceea ce privește criptomoneda, mai ales după anunțul de către PayPal despre introducerea Bitcoin, Litecoin, Bitcoin Cash și Ethereum în serviciile sale.

Pal a numit Bitcoin barca de salvare care va permite marilor corporații și persoanelor fizice să treacă prin criza economică cauzată de pandemia de coronavirus. Analistul consideră că situația actuală este similară cu criza din 2008, referindu-se la politicile pe care Rezerva Federală SUA a trebuit să le pună în aplicare pentru a stimula economia în detrimentul dolarului.

În ultimele două luni, companii precum Square și MicroStrategy au anunțat achiziții mari de Bitcoin. Parte a unei strategii de protecție împotriva devalorizării dolarului, Pal crede că tendința va continua. Prin urmare, el se așteaptă să vadă companii precum Microsoft și Apple implementând o strategie similară:

Nimic nu este un activ de rezervă ca Bitcoin. Literal nimic. Nici măcar aurul. Este cu adevărat extraordinar și este atât de inovator încât nu avem nicio idee unde merge. Și când vorbim despre Bitcoin, ne putem uita și la celelalte părți ale ecosistemului activelor digitale. Asta nu dispare. Geniul a ieșit din sticlă. Ethereum nu dispare. Active digitale, tokenizare – totul vine și totul va intra în aceste noi monede digitale aduse de băncile centrale.

Pal a comentat acest lucru în Real Vision și prin contul său de Twitter. Unul dintre catalizatorii pentru adoptarea Bitcoin, coroborat cu criza, va fi lansarea monedelor digitale ale băncii centrale (CBDC). Spre deosebire de alți analiști, Pal consideră că funcționarea și caracteristicile CBDC le vor face să-și piardă valoarea în raport cu „activele hard”:

Fiat la nivel global va valora mai puțin față de activele dificile. Și asta înseamnă că aurul și, în special, Bitcoin vor deveni MODUL de a ocoli sistemul cu o valoare tot mai mică. De asemenea, creează sisteme de stimulente pentru ca alte națiuni să opteze pentru un sistem de valută puternică pentru a atrage capital.

Bitcoin, o revoluție la fel de mare ca internetul
În următorii ani, Pal prezice că deținătorii Bitcoin vor beneficia de „revoluția banilor la fel de mare ca Internetul”. Prin urmare, vor avea loc schimbări în jurul Bitcoin care vor avea impact asupra tuturor industriilor:

Va fi la fel de mare o revoluție a banilor, încât internetul a fost de la toate la e-mail, la video, la cumpărături și la comerț. Tocmai a schimbat lumea în care trăim. Aceasta este dimensiunea a ceea ce este aceasta. Și această monedă digitală a băncii centrale face parte din această narațiune. Și este pozitiv, cred, dacă dețineți Bitcoin.

Revoluția pe care Pal o descrie nu va fi oprită, în ciuda încercărilor instituțiilor financiare și a guvernelor; stimulentele de a deține Bitcoin vor fi mai mari, susține el. Adevărații pierzători în această migrație către un standard Bitcoin global vor fi băncile. Pe lângă absorbție, CBDC-urile le-ar putea face irelevante:

Zidul banilor vine. Bitcoin este protecție ca activ de rezervă curat. Bitcoin este libertate. Bitcoin este valoarea viitoare, iar bitcoinul este viitorul. Totul se schimbă și se schimbă rapid. Sunt iresponsabil de mult și par a fi din ce în ce mai responsabil pe zi ce trece.