Analist: Prețul Bitcoin crește la 225.000 USD până la sfârșitul anului 2021

Prețul Bitcoin a crescut din nou la nivelul inițial de puțin peste 11.400 de dolari, după retragerea pe termen scurt în urma anunțului că OKEx este investigat de autoritățile chineze. La momentul scrierii, Bitcoin se ridică la 11.441 USD și a crescut cu 0,45% în ultimele 24 de ore. Capitalizarea de piață a crescut de la 208 miliarde dolari la 211 miliarde dolari.

Cofondatorul Morgan Creek Digital Assets, Anthony Pompliano, este optimist pentru Bitcoin și a dezvăluit în recenta sa „Scrisoare a investitorilor” că el crede că BTC ar putea crește la 225.000 de dolari până la sfârșitul anului 2021. Cu politica monetară actuală a FED de 0% a dobânzilor și o inundație constantă de noi bani fiduciari, Bitcoin și aur au beneficiat foarte mult în ultimele luni:Combinația dintre manipularea prețului activelor Fed și temerile inflației a determinat aurul și Bitcoin să depășească drastic acțiunile și alte mărfuri.Potrivit lui Pompliano, semnele actuale sunt clare: din ce în ce mai multe companii precum Square sau MicroStrategy au început să dețină Bitcoin ca monedă de rezervă în perioadele în care inflația avansează ca un activ alternativ în propriul portofoliu pe termen lung.

Cel mai recent, MicroStrategy a investit 425 milioane de dolari și a achiziționat peste 21.000 de bitcoin pentru a deține BTC ca monedă de rezervă pe termen lung. Gigantul Tech Square a cumpărat, de asemenea, Bitcoin pentru 50 de milioane de dolari, sporind fluxul de investitori instituționali pe piața Bitcoin. Pompliano vede în special ultima înjumătățire ca un catalizator decisiv pentru o creștere masivă a prețurilor:Din punct de vedere istoric, aceste șocuri de aprovizionare au dus la creșteri semnificative ale prețurilor de 20X + în următoarele 18 luni după înjumătățire.


El explică în continuare că 60% din noul Bitcoin nu și-a schimbat proprietarull de peste un an. Conform analizei sale a factorilor macro, aceasta este cea mai puternică dovadă a unei viziuni optimista a balenelor mari Bitcoin și a unei creșteri iminente a prețului. În plus, numeroși grei din industria tehnologică și financiară vor intra pe piață în lunile următoare, deoarece nu vor să rateze următoarea cursă (“Fear of Missing out = FOMO”):Mulți investitori se vor uita la creșterea istorică a prețului activului digital și cred că „l-au ratat.” Acest lucru nu ar putea fi mai departe de adevăr în opinia mea. Cred că suntem la începutul unui alt ciclu de expansiune în Bitcoin, care este probabil să ne conducă cu 10-20x mai sus în fereastra de 15 luni.Fundamentele Bitcoin rămân puternice
Analistul Josh Rager a remarcat în ultima sa analiză a prețului Bitcoin că BTC a fost recent respins de mai multe ori de-a lungul mărcii de 11.500 USD și trebuie să depășească această rezistență pentru a pune capăt trendului actual lateral. O altă rezistență puternică este situată la nivelul de 11 930 dolari. În cazul în care BTC va reuși să se închidă peste nivelul de 11 900 $ pe graficul săptămânal, prețul ar putea crește până la 13 000 $, potrivit Rager. Cel mai important nivel de suport este încă marca de 11.200 USD.
Bitcoin Trader „yTedd”, totuși, descrie că nu tranzacționează în situația actuală, deoarece Bitcoin trebuie mai întâi să trimită un semnal clar pentru a identifica o direcție clară. În opinia sa, „mâinile slabe” sunt scoase din piață în situația actuală.

Pompliano este de asemenea de acord cu „generalul bizantin” și afirmă că în următoarele luni „se va întâmpla ceva”, deoarece mulți dintre marii jucători de pe piață cumpără Bitcoin. În opinia sa, va exista o creștere a prețului în curând. Potrivit „il Capo Of Crypto”, Bitcoin desenează în prezent un model de grafic care ar putea indica o creștere a prețului la 13.000 $.