Analiză: Bitcoin eșuează din nou la 10.500 USD – urmează o mare retragere?

Analiză: Bitcoin eșuează din nou la 10.500 USD - urmează o mare retragere?

Bitcoin a reușit să ramana peste valoarea de 10.000 de dolari, dar nu a reușit să treacă prin următoarea rezistență de-a lungul pretului de 10.500 de dolari. În ultimele 24 de ore, prețul Bitcoin a scăzut cu 1,1% și se tranzacționează la 10.200 USD. Capitalizarea de piață s-a schimbat, de asemenea, puțin și se ridică la 189,72 miliarde de dolari în momentul scrierii.

Fondatorul Blockroot și proeminentul trader Bitcoin, Josh Rager, a declarat pe Twitter că Bitcoin nu va intra din nou pe teritoriul taurilor până când BTC nu va închide peste 11.000 de dolari pe graficul zilnic. Mișcarea laterală de până acum și lipsa de noi cumpărători dețin încă posibilitatea ca Bitcoin să scadă sub 10.000 USD, începând un nou ciclu de scadere.

În prezent, alți experți nu reușesc să găsească un consens comun cu privire la direcția pe care Bitcoin o va lua în continuare. Trader-ul BTC „Byzantine General” este, de asemenea, precaut, dar Bitcoin ar putea arăta o scurtă corecție sub valoarea de 10.000 $ și ar putea viza valoarea de 11.000 $. Potrivit unor analiști, aceasta ar putea fi o perioadă de consolidare continuă, toți comercianții slabi și nervoși fiind expulzați din piață.


Prețul Bitcoin ca urmare a aurului
Potrivit unui nou raport al Bloomberg, Bitcoin și aur au cea mai mare corelație de la înregistrările din 2010:


Pe parcursul a 12 luni cvasi-monedele sunt corelate la aproximativ 0,80. Aceasta este cea mai mare valoare din baza noastră de date din 2010.

Prețurile aurului au crescut brusc din martie până astăzi, astfel încât aceste evoluții ar putea fi un semn optimist pentru Bitcoin dacă se menține corelația și BTC urmează prețul aurului. Analistul Bloomberg, Mike McGlone, spune că evoluțiile actuale indică faptul că Bitcoin va rămâne peste 10.000 USD și aurul peste 1.900 USD.

McGlone spune în continuare că evoluțiile economice actuale pun presiuni enorme asupra guvernelor din întreaga lume și că sunt tipărite cantități vaste de bani noi. Investitorii arată din ce în ce mai mult o tendință de a investi în active alternative, cum ar fi Bitcoin, pentru a-și proteja capitalul împotriva creșterii inflației. Acesta ar putea fi, de asemenea, un alt catalizator pentru o creștere a prețului Bitcoin în următoarele săptămâni.

Pandemia Corona accelerează adoptarea monedelor digitale
După cum am raportat mai devreme, virusul corona a contribuit major la adoptarea criptomonedelor precum Bitcoin. La o conferință online din 10 septembrie, Christine Lagarde, președinta Băncii Centrale Europene, a spus că consumatorii folosesc monedele digitale mai repede decât credeau și COVID-19 a fost un catalizator cheie pentru această dezvoltare:Pandemia a servit drept catalizator, accelerând tranziția către un nou normal digital. Marea majoritate a consumatorilor se așteaptă să continue să utilizeze serviciile digitale la fel de des ca acum sau chiar mai des.


La întrebarea dacă va exista în curând un euro digital, BCE nu a găsit încă un răspuns clar:


Dar, la fel ca multe alte bănci centrale din întreaga lume, explorăm avantajele, riscurile și provocările operaționale ale acestui lucru.