Apple are 191 miliarde de dolari în numerar, vor trece în Bitcoin (BTC)?

A început o dezbatere în comunitatea crypto  despre care va fi următorul gigant tehnologic care va investi în Bitcoin (BTC). După anunțul PayPal despre adăugarea Bitcoin, Ethereum, Litecoin și Bitcoin Cash la serviciul lor de cripo, a început un raliu Bitcoin. Nivelurile de adopție sunt la un nivel istoric la nivel instituțional.

Va investi Microsoft mai întâi în Bitcoin?

Primul gigant S&P 500 care a anunțat o investiție centrată pe Bitcoin a fost MicroStrategy. Compania a investit peste 400 de milioane de dolari în BTC pentru a-și proteja câștigurile în numerar. De atunci, s-a estimat că MicroStrategy a obținut un profit de 100 de milioane de dolari din achiziția sa Bitcoin, depășind profiturile pe care le-a obținut din operațiunile sale din ultimii 3 ani.

Personalități precum Max Keizer, frații Winklevoss, Scott „Lupul tuturor străzilor” Melker au discutat despre posibilitatea ca alte companii să urmeze strategia MicroStrategy. Printre aceștia, Apple și Microsoft sunt principalii candidați. Potrivit unui raport CNBC, compania de tehnologie are venituri de 191 miliarde de dolari în vigoare.

Datorită perspectivelor economice actuale, Keizer a spus că profiturile Apple sunt „un cub de gheață care se topește”. Acest lucru se datorează inflației cauzate în dolarul SUA de măsurile Rezervei Federale. Experții macroeconomici, cum ar fi fostul președinte al Morgan Stanley pentru Asia, Stephen S. Roach, au prezis o scădere de până la 35% pentru moneda SUA.


Dezvoltatorul Bitcoin Samson Mow și David Nage au fost de acord cu Keizer și l-au invitat pe CEO-ul Apple să introducă cel puțin 2% din veniturile în numerar ale companiei în Bitcoin. Aceasta ar reprezenta peste 20 de miliarde de dolari într-o achiziție mare de BTC. Un utilizator a răspuns lui Keizer că companiile gigant tehnologice câștigă bani „atât de repede pentru că nu creează valoare” și a pariat că Microsoft va intra pe piața criptografică înainte de Apple.


Lupul tuturor străzilor consideră că cel puțin 1% din câștigurile în numerar ale Apple ar fi suficiente pentru ca compania să urmeze strategia de investiții a centrului Bitcoin al MicroStrategy. În plus, comerciantul a adăugat:
De asemenea, acesta poate fi un moment bun pentru SUA să ÎNCETEZE CUMPĂRAREA DATELOR APPLE. Socialismul corporativ, chiar și pentru companiile cele mai corupte cu numerar.Fondatorii bursierului Gemini, Cameron și Tyler Winklevoss, au fost extrem de optimisti în privința Bitcoin și speră că criptomoneda va atinge un nou maxim istoric înainte de sfârșitul anului 2020. Referindu-se la achiziționarea Bitcoin de la MicroStrategy și Square, Cameron a spus:Bitcoin este pe cale să devină un activ de trezorerie corporativă. Michael Saylor și Jack Dorsey conduc acuzația. În curând vor urma multe alte companii și, în cele din urmă, băncile centrale. Acesta este doar începutul…


Saylor, CEO al MicroStrategy, a dezvăluit recent că deține peste 17.000 de BTC, o achiziție pe care a făcut-o înainte de a o recomanda consiliului de administrație al companiei sale. În plus, el a dezvăluit ieri că MicroStrategy a început să ruleze propriul nod Bitcoin complet, un anunț care a fost sărbătorit de comunitatea cripto.