Apple obligă Coinbase să-și schimbe produsele, spune CEO-ul

Apple obligă Coinbase să-și schimbe produsele, spune CEO-ul

Brian Armstrong, CEO al schimbului de criptomonede Coinbase din SUA, susține că Apple înăbușă inovația în cripto și elimină DeFi pentru a se proteja de concurență.
Într-un thread Twitter publicat pe 11 septembrie, Armstrong și-a dublat afirmațiile anterioare că Apple continuă să blocheze unele funcționalități pentru dezvoltatorii de criptomonede.

CEO-ul a susținut că alte firme de criptomonede sunt „reticente în a vorbi cu privire la aceste subiecte de teama represaliilor”, dar că simte nevoia să se pronunțe, deoarece Coinbase a “inchis” canalele regulate de dialog cu Apple și a ajuns la un „punct mort”.

Potrivit lui Armstrong, Apple a declarat pentru Coinbase că este interzisă adăugarea a două funcționalități specifice aplicațiilor sale iOS: posibilitatea de a câștiga bani folosind criptomonede și accesul la aplicații de finanțare descentralizată (DeFi).Prima restricție, care afectează produsul Coinbase Earn, ar fi dus la faptul că Coinbase trebuie să își modifice aplicația într-un mod semnificativ mai puțin ușor de utilizat.

CEO-ul a susținut că aceste restricții sunt specifice utilizatorilor de criptomonede, afirmând: „De ce ar dori Apple să împiedice oamenii să câștige bani în timpul unei recesiuni? Se pare că nu le convine, dacă cineva folosește criptomonede. ” Pentru utilizatorii iOS, Armstrong a susținut, aplicațiilor cripto le lipsesc unele caracteristici nu din cauza inactivității dezvoltatorilor, ci din cauza faptului că aceste caracteristici „sunt cenzurate de Apple”.

În plus, Apple le-ar interzice celor de la Coinbase să ofere utilizatorilor o listă de aplicații descentralizate sau aplicații DeFi, ambele „fiind doar site-uri web”.

Justificarea Apple pentru acest lucru a fost aparent că „„ Aplicația dvs. [Coinbase] oferă tranzacții cu criptomonede în software neîncorporat în cadrul aplicației, ceea ce nu este adecvat pentru App Store ”.

Observând că aplicațiile DApp și DeFi pot fi accesate indiferent printr-un browser web pe orice smartphone, Armstrong a susținut că decizia Apple este motivată de un „conflict de interese”.


Deși aceste restricții „sunt aparent concepute pentru a proteja clienții, se pare că tot mai mult se protejează Apple de concurență”, a scris el.
Prin constrângerea utilizatorilor să utilizeze Apple App Store în loc de DApps, sau Achiziții în aplicație în loc de plăți in criptomonede, Armstrong a susținut că acțiunile Apple au o paralelă în problemele antitrust din trecut ale Microsoft atunci când a obligat utilizatorii Windows să  folosească browserul propriu, Internet Explorer.

În timpul crizei coronavirusului, populatia se poate  confrunta cu dificultăți și mai mari în accesarea serviciilor financiare tradiționale, Armstrong a acuzat Apple că a pus încă o barieră în calea incluziunii financiare.


Coinbase intenționează să trimită catre Apple o cerere formală de modificare a politicilor sale din App Store.