Au rămas doar 3,4 milioane de BTC, Bitcoin își dublează prețul de la halving

Au rămas doar 3,4 milioane de BTC, Bitcoin își dublează prețul de la halving

Bitcoin a fost într-o cursă incredibilă de tauri, care a văzut că prețul său a atins un nivel maxim de trei ani. Criptomoneda de top se tranzacționează la 18.647 dolari la momentul scrierii. Bitcoin si-a dublat valoarea de la halving-ul care a avut loc in luna mai și pare să testeze prețul său ridicat din toate timpurile, care se ridică la 20.000 de dolari. Cu toate acestea, după cum arată un nou raport, cantitatea de BTC disponibilă pentru noii cumpărători scade în fiecare zi, cu doar 3,4 milioane disponibile în prezent.

Disponibilitatea BTC scade odată cu creșterea cererii instituționale
Curentul actual al cursului Bitcoin reflectă creșterea din 2017 în multe feluri. Cu toate acestea, potrivit unui nou raport al companiei de analiză blockchain Chainalysis, există o diferență cheie – apetitul BTC în rândul investitorilor instituționali.

Raportul arată că numărul deținătorilor de BTC care sunt dispuși să o dețină pe termen lung a atins un nivel record. Astfel de BTC nelichide, așa cum numește Chainanalysis, sunt deținute de portofele care au trimis mai puțin de 25% din totalul BTC pe care l-au primit. Chainalysis identifică astfel de portofele ca Bitcoin deținut de investitori.

Cantitatea de Bitcoin pe portofelele nelichide a continuat să crească constant, se arată în raport. Aceste portofele dețin în prezent 77% din totalul Bitcoins extrase, afirmă Chainalysis. Acest lucru lasă doar un fond de 3,4 milioane de Bitcoin ușor disponibil pentru cumpărătorii cu amănuntul.

Raportul a mai dezvăluit că cererea pentru Bitcoin a crescut în ultimele luni. Intensitatea comerțului a continuat să crească, semnalând o creștere a interesului retailului pentru regele crypto. Intensitatea comerțului măsoară de câte ori comercianții dintr-un schimb spot tranzacționează fiecare Bitcoin înainte de a părăsi bursa. În prezent, se ridică la 38% peste media de 180 de zile.

Chainalysis a subliniat creșterea transferurilor cu valoare ridicată de la bursele din acest an ca o dovadă suplimentară a faptului că investitorii instituționali sunt mai implicați pe piață decât în ​​2017. Raportul afirmă:

Bursele au trimis cu 19% mai multe transferuri în valoare de 1 milion sau mai mult în 2020, în timp ce prețul Bitcoin a fost de peste 10.000 USD comparativ cu 2017. Asta sugerează că persoanele din spatele acestor transferuri au mai mulți bani de cheltuit, așa cum ne-am aștepta atunci când investitorii mai mari se implică.

Prețul BTC se dublează de la halving
Interesul crescând al investitorilor instituționali a condus acum criptomoneda de top să-și dubleze prețul de la halving. Bitcoin s-a tranzacționat la 8 570 de dolari în ziua halvingu-lui, 11 mai. La 18 600 de dolari, prețul a câștigat 111% în cele șase luni de atunci.

În timp ce investitorii instituționali au avut un rol important de jucat, au existat câțiva alți factori care au împins prețul în sus. După cum a raportat Crypto News Flash, una dintre acestea este presiunea guvernului chinez asupra minerilor Bitcoin. Țara asiatică controlează în prezent 70% din rata de hash BTC și, ca atare, are o influență semnificativă asupra pieței.