Aurul si Bitcoin corelactie inversa cu dolarul

Aurul si Bitcoin corelactie inversa cu dolarul

Prețul Bitcoin a atins pentru scurt timp valorea de 12.050 dolari marți, Ethereum atingând maximul de doi ani de 485 dolari. Împreună cu metalul prețios, Bitcoin și altcoins au câștigat un avânt uriaș în ultimele două luni, iar tendința lor ascendentă este strâns legată de scaderea dolarului american.

Se recunoaște, în general, că atunci când dolarul SUA scade și când economia devine sumbră, investitorii vor lua un refugiu sigur în metalele prețioase. Pe de o parte, un dolar devalorizat înseamnă că monedele altor țări își vor vedea valoarea crescută, ceea ce duce la creșterea cererii de mărfuri, cum ar fi aurul. Pe de altă parte, declinul celei mai mari monede mondiale îi va determina pe investitori să găsească surse alternative de investiții pentru a stoca valoarea. Și aurul s-a dovedit mult timp a fi cel mai stabil și de încredere.În ceea ce priveste prețurile aurului și a dolarului nivelul de corelație a dolarului privit la nivel macro se arată clar că prețurile aurului și ale dolarului american au prezentat o puternică corelație inversă din martie, când pandemia COVID-19 a început să lovească economia globală.

Între timp, Bitcoin a arătat o corelație puternică cu aurul. La sfârșitul lunii iulie, dolarul SUA a scăzut până la un minim de doi ani, din cauza creșterii numărului de cazuri de virus, care pare să fi alimentat tendința ascendentă a activelor alternative, inclusiv aurul și Bitcoin.

În prezent, prognozele cum ca dolarul incepe sa se scufunde câștigă popularitate în Wall Street. Ulf Lindahl, ofițerul șef de investiții al managerului valutar AG Bisset, a făcut chiar presupunerea îndrăzneață că vom vedea că moneda SUA  se va deprecia cu 36% față de euro până în 2021. Dacă dolarul continuă să se deprecieze, mai mulți investitori vor merge la Bitcoin, conducând astfel în sus prețul cripto.