Biden respinge planul de salvare COVID-19 de marimea capitalizarii Bitcoin

Președintele Statelor Unite, Joe Biden, a respins o propunere republicană pentru un proiect de lege de ajutor COVID-19 care ar fi alocat 618 miliarde de dolari gospodăriilor și afacerilor americane aflate în dificultate.

Biden și nou-numita secretar al Trezoreriei, Janet Yellen, au respins suma – puțin sub dimensiunea întregii capitalizări de piață a Bitcoin – ca insuficientă pentru stimularea economiei pe fondul pandemiei în curs, a raportat Reuters.

Democrații au votat pe linia partidului în Senatul SUA pe 2 ianuarie pentru a promova proiectul de lege al lui Biden, care ar vedea suma propusă de GOP mai mult decât triplată la 1,9 trilioane de dolari.
În aceeași zi, Camera Reprezentanților a votat partizan asupra renegocierii proiectului de lege de ajutor; democrații au câștigat 216-210, fără republicani care și-au promis sprijinul.

Rezerva Federală a tipărit mai mulți bani în 2020 decât a emis națiunea în primele două secole de existență; datoria totală a SUA se apropie de 28 de miliarde de dolari la momentul scrierii. Acest lucru lasă țara cu un raport datorie-PIB mai mare de 130%, cel mai mare din istoria sa cu o marjă mare.

Unii afirmă că practicile de imprimare a banilor Fed beneficiază în cele din urmă Bitcoin prin crearea fricii autentice, a incertitudinii și a îndoielii cu privire la dolarul SUA. Tyler Winklevoss, cofondator și CEO al schimbului de criptomonede Gemeni, și-a exprimat anterior opinia că Fed este în primul rând primul factor care duce la o crestere accelerata a Bitcoin.

Numărul de dolari creat în 2020 a fost egal cu aproape o cincime din totalul de dolari tipăriți vreodată. Este demn de remarcat faptul că valoarea monedei a crescut la începutul pandemiei COVID-19 cu 700%.