Bitcoin ajunge pe Wall Street: S&P Dow Jones lansează indicii cripto în 2021

Bitcoin ajunge pe Wall Street: S&P Dow Jones lansează indicii cripto în 2021

S&P Dow Jones Indices – o societate mixtă între S&P Global, CME Group și News Corp – va debuta indicii criptomonedelor în 2021, a confirmat acesta.

Într-un comunicat de presă joi, S&P DJI descrie Bitcoin (BTC) și altcoins ca pe o „clasă de active emergentă”.

Bitcoin și altcoins au atins finanțele de pe Wall Street
Firma se va asocia cu Lukka, un furnizor de date blockchain din SUA, pentru a lansa indexurile, care vor acoperi 550 de criptomonede raportate.

„Odată cu activele digitale, cum ar fi criptomonedele, devenind o clasă de active care se dezvoltă rapid, este momentul potrivit pentru repere independente, fiabile și ușor de utilizat”, afirmă Peter Roffman, șef global de inovație și strategie la S&P DJI, în comunicat de presă.

„Suntem încântați să colaborăm cu Lukka, care a fost în fruntea serviciilor de date digitale privind activele digitale, pentru a promova mai multă transparență în acest nou sector”.
Miscarea marchează cel mai recent angajament de la Wall Street de a îmbrățișa Bitcoin și alte monede digitale, subliniind interesul din sfera instituțională.

„Colaborarea noastră cu S&P DJI este încă o altă etapă care acoperă decalajul dintre ecosistemul activelor criptografice și serviciile financiare tradiționale”, a adăugat Robert Materazzi, CEO Lukka.

„Într-o industrie cu maturizare rapidă, este esențial să construim la standarde instituționale atunci când lucrăm cu mărci foarte respectate, cum ar fi S&P DJI. Lukka este încântat să contribuie la inovarea continuă în colaborare cu S&P DJI. ”