Bitcoin continuă să se consolideze: nivelurile cruciale ale prețurilor care trebuie urmarite

După puternica mișcare ascendentă de la aproximativ 9.000 USD (sfârșitul lunii iulie) până la 12.500 USD (mijlocul lunii august), Bitcoin este încă într-o fază de consolidare. În weekendul trecut, prețul a fost în mare parte orientat spre lateral. În momentul scrierii, BTC tranzacționeaza la 11.770 USD, cu un ușor câștig de 1.2% în ultimele 24 de ore.

„Big Cheds” a împărtășit o analiză a graficului Bitcoin cu cei 80.000 de Twitter ai săi în urmă cu câteva ore, în care a menționat că în prezent nu există o direcție fixă ​​în care se orientează prețul Bitcoin. După cum a menționat analistul, Bitcoin a închis sub EMA8 (media în mișcare exponențială din ultimele 8 zile) în graficul zilnic.

Analistul a subliniat, de asemenea, că Bitcoin tranzacționează peste nivelul important de 10.500 de dolari după creșterea rapidă din ultimele săptămâni, care este un alt motiv pentru a fi optimisti. Cu toate acestea, au existat unele respingeri inițiale în zona de 12.000 USD, așa că nu este clar la acest moment cum vor continua lucrurile. Big Cheds urmărește, în prezent, intervalele de timp mai mici (timeframe-uri):

Așadar, căutăm  intervale de timp (timeframe-uri) mai mici, urmărind graficul de o oră, mai multe medii mobile, avem 8-EMA, precum și 34-EMA […]  EMA8 si EMA34 au facut cross (media mobile mai mica trece peste cea mai mare) […] Ceea ce va fi esențial în această analiză de timp mai mica va fi recucerirea acestei zone în jur de 11.750 USD, dacă putem sparge că cred că există șanse mari să revenim la 11.9k dolari.

Dacă se atinge acest nivel, a spus Big Cheds, următorii pași ar fi contestarea maximului din 17 august cu puțin sub 12.500 USD. În același timp, analistul avertizează, de asemenea, să fie cu ochii si pe graficul zilnic.

Dacă pierdem suportul, si  trecem sub această sumă de 11.370 USD cred că este o sansa sa scadem la valorile de la 10.6k la 11k dolari, așa că urmăriți acest suport cheie (11.370).

Faza de consolidare prelungită pentru Bitcoin
În prezent, mulți analiști au o părere similară cu Big Cheds ”că Bitcoin s-ar putea consolida în intervalul actual de tranzacționare în următoarele zile, poate chiar săptămâni. De exemplu, analistul „Mayne” a împărțit graficul de mai jos prin Twitter, explicând că Bitcoin a format aceeași divergență față de indicele de rezistență relativă (RSI- indicator) pe graficul zilnic, întrucât s-a consolidat recent după maximele din mai.


Într-unul dintre tweeturile sale de urmărire, analistul a mai adăugat că urmărește un nivel între 10.900 și 11.100 de dolari. În cazul în care acest lucru este pierdut, prețul Bitcoin ar putea să se prăbușească la un nivel cuprins între 10.500 USD și 9.600 USD.