Bitcoin, Ethereum și …? Cele mai bune monede pentru a investi în 2021

Bitcoin, Ethereum și ...? Cele mai bune monede altice pentru a investi în 2021

Pe măsură ce se apropie sfârșitul anului, începe din nou speculațiile „tradiționale” din cripto-comunitate cu privire la ce altcoins vor avea cele mai mari profituri în anul următor. Continuând tradiția, echipa CNF ar dori să se aventureze și în acest an.

Cu toate acestea, am dori să subliniem în prealabil că următoarele informații nu pot fi considerate drept sfaturi de investiții. Articolul este doar în scopuri de divertisment. Toți cititorii sunt invitați să își formeze propria opinie cu privire la conținutul acestui site web și să își desfășoare propriile cercetări.

De asemenea, pe Twitter am creat un sondaj pentru toți cititorii noștri, unde puteți vota pentru alegerea dvs. de top. Nu veți găsi Bitcoin în textul următor sau pe Twitter. Din punctul nostru de vedere, nu există nicio îndoială că Bitcoin va rămâne cea mai „fierbinte” criptomonedă și va determina întreaga piață cu progresul său de adaptare.

În plus față de BTC, următoarele criptomonede ar putea fi în centrul atenției în opinia noastră (fără nicio ordine specifică):

Cardano (ADA)
Deja în 2020, Cardano (ADA) a înregistrat o creștere fabuloasă a prețului de 335% de la începutul anului și, prin urmare, se află în top 10 doar în spatele Chainlink (575%) și Ethereum (340%). Prețul ADA a înregistrat acest câștig masiv în primul rând în a doua jumătate a anului, în jurul lansării celei de-a doua faze de dezvoltare (din cinci) a Cardano numit Shelley.

În primul trimestru, a treia fază, Goguen, va fi lansată și ar putea declanșa un hype similar, dacă nu chiar mai mare decât Shelley. Goguen va adăuga Cardano capacitatea de a găzdui contracte inteligente, dap-uri și alte caracteristici, inclusiv jetoane native. Astfel, există o trecere de la tranzacții „exclusiv” la o platformă de contract inteligent (cum ar fi Ethereum), care permite parteneriatelor și aplicații comerciale extinse ale Cardano de către companii.

Inventatorul Cardano Charles Hoskinson și-a anunțat deja intenția de a se concentra pe DeFi. În general, Cardano își propune să conteste supremația Ethereum ca fiind cea mai importantă platformă de contracte inteligente. Un ecosistem Cardano înfloritor ar putea fi foarte optimist pentru prețul ADA.

Ripple (XRP)
În ciuda multor știri bullish, prețul XRP a fost prins pe o piață urs de mult timp în 2020, chiar dacă Bitcoin a efectuat un raliu masiv. Abia când XRP a trecut de la 0,30 dolari la 0,34 dolari pe 21 noiembrie, prețul a reușit să rupă tendința descendentă care durase câțiva ani. Ceea ce a urmat, cu toate acestea, a fost o erupție masivă care a dus XRP la 0,72 dolari temporar.

Numeroși analiști tehnici consideră că XRP ar putea depăși marca de 1,00 USD încă din săptămânile următoare. În plus față de speculațiile cu privire la prețul XRP, știrile despre Ripple și eforturile sale ar putea fi principalul motiv pentru creșterea prețului XRP.

După cum a subliniat recent CEO-ul Brad Garlinghouse, lipsa clarității reglementărilor este cel mai mare obstacol în calea adoptării XRP în SUA. Odată rezolvată „problema valorilor mobiliare”, XRP ar putea experimenta un val puternic de adopție. Potrivit „BG”, Ripple are aproximativ 150 de clienți potențiali în Statele Unite care au nevoie de claritate reglementară înainte de a putea utiliza produsele companiei.

Directorul general al Ripple, Asheesh Birla, a anunțat recent că compania planifică o expansiune agresivă pentru XRP în următoarele luni. În special, lichiditatea la cerere (ODL) a produsului și, prin urmare, XRP urmează să fie adaptate în continuare.

În special în Asia, progresele majore în materie de adoptare ar putea fi iminente în 2021 datorită gigantului financiar japonez SBI. Întreprinderea comună SBI Ripple Asia planifică de ceva timp să preia până la 50% din volumul tranzacțiilor din întreaga rețea Ripple. Odată ce infrastructura pentru ODL este pusă la punct, transferurile din Japonia către alte bănci din Asia de Sud-Est vor fi procesate prin XRP.

Chainlink (LINK)
Chainlink a experimentat o crestere masivă în timpul hype-ului DeFi în vară, prețul LINK crescând de sub 5 USD la începutul lunii iulie la peste 19,10 USD la mijlocul lunii august. Odată ce spațiul DeFi crește din nou viteza în 2021 și face progresul adoptării, inclusiv atunci când problema taxelor mari este rezolvată prin soluții de nivel 2, LINK ar putea experimenta o crestere similară și ar putea ataca maximul său istoric.

Un alt factor este că schimburile descentralizate devin din ce în ce mai populare, ceea ce crește, de asemenea, nevoia de oracole care să furnizeze informații fiabile și rezistente la manipulare despre prețurile, deoarece Chainlink are concurenți, dar s-a impus ca lider de piață clar în acest sector, acest lucru ar putea să fie un factor decisiv pentru o raliere a prețurilor de către LINK.

În plus, sentimentul pieței în jurul LINK este, de asemenea, optimist pe termen lung. Analistul de investiții Timothy Peterson a realizat un sondaj pe Twitter în noiembrie și și-a întrebat adepții care monedă ar fi cea mai bună investiție în 2021. Din cei 2.677 de utilizatori care au participat, 44,5% au votat pentru Chainlink (LINK).

Polkadot (DOT)
Deși Polkadot este un proiect relativ tânăr, care încă primește puțină atenție în comunitatea cripto-comunitară, în ciuda faptului că este clasat pe locul 9 după capitalizarea pieței, acest lucru s-ar putea schimba semnificativ în 2021. anul acesta, dar ar putea deveni un concurent major al Ethereum.

După cum a remarcat Messari într-un raport de la jumătatea anului, proiectul finanțat de Fundația Web3 este unul dintre cele mai bine poziționate financiar. În octombrie, Bloomberg i-a acordat lui Polkadot titlul de „nou ucigaș Ethereum”. Chiar dacă această afirmație este exagerată, Polkadot are, fără îndoială, un mare potențial.

Un domeniu este ecosistemul DeFi al Polkadot, care este încă în curs de înființare. Cu toate acestea, cu Acala stabilă, Protocolul Oceanului (OCEAN), organizația autonomă descentralizată Mantra DAO (OM), Rio DeFi (RFUEL) și Polkastarter, există deja primele aplicații interesante.3