Bitcoin explodează peste 23.000 de dolari – Ce se află în spatele cresterii masive?

Prețul Bitcoin este scăpat de sub control. După ce prețul a trecut ieri de marca extrem de importantă din punct de vedere psihologic de 20.000 USD, nu se mai poate opri. Investitorii, indiferent dacă sunt cu amănuntul sau instituționali, par să se grăbească pe piață de teama că nu vor pierde un preț bun de intrare.

La momentul scrierii, Bitcoin tranzacționează cu aproximativ 22.900 USD, în creștere cu 17,1% în ultimele 24 de ore. Pentru o scurtă perioadă de timp, prețul era deja aproape de 23.800 USD.

Desigur, ca întotdeauna, putem specula doar despre motivele mitingului masiv. Cu toate acestea, FOMO („Fear of Missing Out”) pare să fie în prezent un factor determinant pentru prețul Bitcoin. Ruperea clară a maximului istoric ar fi putut declanșa teama de a pierde „ceva” la mulți investitori.

Datele Santiment confirmă faptul că această teamă afectează nu numai investitorii cu amănuntul, ci și investitorii instituționali. După cum a dezvăluit azi firma de analiză a datelor, 34 de adrese noi care conțin între 100 și 10.000 BTC au fost create chiar înainte de această creștere. Potrivit lui Santiment, acesta este cel mai mare câștig de adrese din 29 noiembrie, după cum arată graficul de mai jos.

santiment Bitcoin addresses

Este posibil ca un alt pilot al raliului să fi fost piața opțiunilor bitcoin. După cum a aflat firma de analiză Skew, ieri a fost prima zi din istoria Bitcoin în care piața a depășit o valoare zilnică de un miliard de dolari.

Skew Bitcoin Optionen

Un al treilea factor ar fi putut fi decizia de ieri a Federal Reserve. După întâlnirea sa de două zile, Rezerva Federală s-a angajat să continue să cumpere obligațiuni până când economia ajunge la ocuparea deplină a forței de muncă și inflația rămâne la 2%. Astfel, potrivit CNBC, FED își continuă ritmul de achiziții de cel puțin 120 de miliarde de dolari pe lună. Temerile privind o devalorizare ulterioară a valutei ar fi putut determina, de asemenea, investitorii instituționali în Bitcoin.

Așa cum a raportat CNF în ultimele săptămâni, marile firme și companii de asigurări din Wall Street, inclusiv MicroStrategy, Square, Guggenheim Investments, MassMutual și cu doar 2 zile în urmă Ruffer Investments, au intrat pe piața Bitcoin și au cumpărat milioane, contribuind la o posibilă criză de aprovizionare.

Ce urmează după maximul istoric al Bitcoin?
Michaël van de Poppe a declarat într-o nouă analiză a pieței criptografice că 19.500 de dolari a fost nivelul crucial care a declanșat „flip” și, astfel, FOMO în rândul investitorilor. Acest nivel a determinat, de asemenea, ca altconiștii să experimenteze o vânzare, în timp ce investitorii au avut dorința de a sări pe prețul Bitcoin exploziv.

După cum observă analistul, prețul Bitcoin se află în prezent într-o „fază prea extinsă”. Dacă BTC va continua să crească și cât de departe, nimeni nu știe, deoarece Bitcoin se află pe un teritoriu absolut neexplorat:

în general, ajungem la o fază supra-extinsă la fiecare nivel în acest moment, la fiecare interval de timp, ceea ce înseamnă că nivelul critic de menținut este încă același domeniu. Deci, vedem că am obținut această pauză peste 19,5 mil. USD și aceasta este și gama pe care o puteți vedea deținând. […] Continuăm să urcăm de aici? Sincer, nu știu, nimeni nu știe.

Veteranul de tranzacționare Peter Brandt a remarcat pe un ton similar prin Twitter că, deși noile maxime istorice confirmă în mod clar cursa, nu se pot trage concluzii despre mișcările viitoare din perspectiva analizei graficelor tehnice:

Noile maxime sunt întotdeauna un bun indicator al tendinței sănătoase a taurului, dar în afară de asta, noile maxime înseamnă foarte puțin de semnificație tehnică.