Bitcoin: gigantul financiar Stone Ridge cumpără BTC în valoare de 115 milioane de dolari

Bitcoin: gigantul financiar Stone Ridge cumpără BTC în valoare de 115 milioane de dolari

Stone Ridge Holdings Group (SRHG), un gigant instituțional de gestionare a activelor pentru consilieri financiari, instituții și companii de asigurări în valoare de peste 10 miliarde de dolari, a anunțat ieri că a achiziționat 10.000 de Bitcoin (BTC), echivalentul a peste 100 de milioane de dolari, ca parte a rezervei sale de trezorerie Strategie. SRHG a făcut acest lucru public într-un comunicat de presă și a declarat că achiziția Bitcoin a fost executată prin intermediul filialei sale de active digitale New York Digital Investment Group LLC (NYDIG) și este ținută în custodia sa.

Aceasta continuă tendința care a început în urmă cu câteva săptămâni de MicroStrategy ca companiile listate adoptă Bitcoin ca monedă de rezervă. La fel ca MicroStrategy și cel mai recent Square, fondatorul SRHG și NYDIG, Ross Stevens, a subliniat acest lucru ca un pas important în dezvoltarea strategică a companiilor sale. El a mai susținut că tot mai multe companii vor adopta o poziție pro-Bitcoin.

La fel ca Michael J. Saylor, CEO MicroStrategy, și Jack Dorsey, CEO Square, Stevens a subliniat „tipărirea necontrolată a hârtiei de bani” ca fiind un motiv major al mutării.

Am început NYDIG în 2017, deoarece Bitcoin este un accelerant la misiunea Stone Ridge de securitate financiară pentru toți. Consider Bitcoin ca o forță agnostică la frontieră, care unește definitiv. Bitcoin poate propulsa cetățenii globali care optează pentru un viitor financiar mai luminos și mai corect. Din perspectiva investițiilor, am considerat mult timp Bitcoin ca fiind superior numerarului.

Și acum, cu tipărirea globală a hârtiei de monedă necontrolată – și nerespectată – și randamentele reale din ce în ce mai negative, cele peste 10.000 BTC ale SRHG sunt componenta principală a strategiei noastre de rezervă de trezorerie. Soluțiile de trezorerie corporativă NYDIG vor fi de neprețuit pentru alte companii, pe măsură ce urmează exemplul adoptând standardul Bitcoin pentru o parte sau cea mai mare parte a strategiei lor de trezorerie. Deoarece bilanțul Fed a crescut cu 3 trilioane de dolari de la începutul anului 2019, dolarul SUA s-a depreciat cu 70% față de BTC.

NYDIG experimentează cvadruplarea investitorilor instituționali Bitcoin
Stone Ridge Holdings Group nu este nou pentru segmentul activelor criptografice mari. În luna septembrie a acestui an, Chris Larsen de la Ripple Inc. a raportat că are unul din portofelele sale XRP la SRHG. Compania a primit, de asemenea, BitLicense din SUA și NYDFS Limited Purpose Trust Charter.

Pe lângă anunțarea achiziționării a 10.000 Bitcoin (BTC), NYDIG a anunțat, de asemenea, că a strâns 50 de milioane de dolari în finanțare de capital de creștere. Investitorii includ companii de servicii financiare în sectorul bancar comercial, asigurări, investiții bancare și gestionarea activelor. Potrivit comunicatului de presă, finanțarea vine în mijlocul unei cvadruplări a clienților NYDIG în acest an.

NYDIG oferă companiilor instituționale, consilierilor de investiții și persoanelor cu valoare netă ridicată „o gamă completă de soluții de investiții, intermediere, trezorerie și tehnologie pentru Bitcoin. În plus, NYDIG lucrează și cu bănci și organizații filantropice pentru a le oferi clienților și donatorilor competențele lor de bază în custodie, execuție, finanțare și AML / KYC. Soldurile actuale de custodie, gestionare a activelor și finanțare ale NYDIG depășesc în total 1 miliard USD.

După cum a raportat CNF, unii experți consideră că tendința actuală, inițiată de MicroStrategy și Square, s-ar putea transforma rapid într-un efect de domino. Din ce în ce mai multe companii ar putea cumpăra Bitcoin în lumina politicilor monetare actuale, punând presiune masivă asupra prețului Bitcoin.