Bitcoin la 15.000$ este acum mai mare decât PayPal, Coca-Cola, Netflix, Disney

Bitcoin la 15.000 de dolari este acum mai mare decât PayPal, Coca-Cola, Netflix, Disney

La începutul lunii septembrie a acestui an, capitalizarea de piață a Bitcoin (BTC) se ridica la aproximativ 190 de miliarde de dolari, când prețul BTC era de aproximativ 10.000 de dolari.

Cu toate acestea, în ultimele două luni, prețul Bitcoin a crescut  la peste 15.000 de dolari. Cu aceasta, plafonul de piață al Bitcoin a crescut de la 190 miliarde dolari la aproximativ 280 miliarde dolari. Acest lucru face ca Bitcoin să fie mai valoros decât majoritatea companiilor majore din SUA.


Bitcoin este echivalent cu cea de-a 18-a cea mai mare companie comercială din S.U.A.
Dacă evaluarea Bitcoin este comparată cu firmele cotate la bursă din SUA, aceasta ar corespunde celei de-a 18-a firme mai mari.

Cea de-a 17-a cea mai mare companie din SUA este Home Depot, cu o capitalizare de piață de 306 miliarde de dolari. Verizon rămâne în urmă cu o evaluare de 242 miliarde de dolari, lăsând un decalaj mare între ele.

Întrucât capitalizarea pieței Bitcoin este în prezent de aproximativ 280 de miliarde de dolari, este mai mare decât toate companiile din SUA în afara primelor 17.

Companiile pe care Bitcoin le-a depășit în ultimele luni includ câteva nume mari precum Netflix, PayPal, BofA, Coca-Cola, Salesforce și Disney.

Bitcoin este încă în spatele celor mai mari trei instituții financiare din SUA prin evaluare, și anume Visa, Mastercard și JPMorgan. Pentru ca criptomoneda de top să le depășească pe toate trei, ar trebui să atingă 23.000 de dolari, sau o plafon de piață de 426 miliarde de dolari.

Cu toate acestea, prețul BTC trebuie să ajungă undeva la 120K dolari pentru ca Bitcoin să ajungă la Apple, cea mai valoroasă companie din lume, cu o plafon de piață de 2 trilioane de dolari.

Investitorii devin conștienți de potențialul asimetric de recompensare a activului Bitcoin
Între timp, analiștii anticipează că BTC va creste pe tot parcursul anului 2020 și la începutul anului 2021, așteptându-se ca BTC să intre în descoperirea prețurilor și să atingă noi maxime istorice.

În 2017, Bitcoin a atins un nou record la 15 luni după înjumătățirea recompensei blocului din 2016. BTC a văzut cea mai recentă înjumătățire în mai 2020, astfel încât șansele unui nou vârf la mijlocul anului 2021 să rămână ridicate pe baza ciclurilor istorice.

Pe termen lung, investitorii și analiștii în criptomonede spun că percepția Bitcoin ca un stoc durabil de valoare i-ar împinge evaluarea.

Tyler Reynolds, un fost absolvent al Google și Morgan Stanley, a declarat că oferta fixă ​​de Bitcoin îl face convingător ca o acoperire împotriva cheltuielilor guvernamentale. El a scris:

„Pe măsură ce se formează în prezent, următoarul bull market va fi condusă de BTC, cu narațiunea pe care OG-urile o spun încă din 2011: capacitatea de aprovizionare dură a Bitcoin îl face un SoV (store of value)  durabil, întrucât guvernele devalorizează monedele lor fiduciare pentru a sprijini cheltuielile guvernamentale fără restricții.”


Alți investitori notabili, cum ar fi miliardarul manager de fonduri hedge Wall Street, Paul Tudor Jones, au numit Bitcoin un joc ideal de inflație.