Bitcoin Lightning, Chainlink și MakerDAO intră pe lista de pionieri ai Forumului Economic Mondial

Bitcoin Lightning, Chainlink și MakerDAO intră pe lista de pionieri ai Forumului Economic Mondial

Forumul Economic Mondial a dezvăluit lista sa de 100 de companii start-up care sunt pionieri în inovație si noi tehnologii. Lista este formată din companii din întreaga lume. De la inteligența artificială, la sisteme de calcul cuantic, la diagnostice medicale, printre altele. În lista 6 a companiilor selectate fac parte din sectorul blockchain.

MakerDAO, Chainlink și Bitcoin Lightning Lab sunt 3 dintre companiile prezentate. Chainlink a reușit în special să închidă un număr mare de parteneriate în cursul anului, ceea ce va permite companiei să diversifice zonele care utilizează serviciile Oracle și să-și extindă adopția. Printre celelalte companii de blockchain selectate se numără furnizorul de soluții de gestionare a riscurilor pentru criptomonede, Labs Elliptic, Ripio și Veridum.

Beneficii pentru Bitcoin Lightning Labs, MakerDAO și Chainlink
Potrivit Forumului Economic Mondial, companiile selectate vor face parte din inițiativele instituției timp de doi ani. Cu alte cuvinte, Forumul Economic va pregăti activități și evenimente în care companiile selectate vor putea aduce „perspectivele de vârf” la dezbaterile globale legate de domeniile lor de activitate. În plus, în calitate de companii selectate, vor putea face parte din două inițiative exclusive ale WEF:

Pionierii tehnologiei sunt o parte integrantă a comunității Global Inovatori a Forumului, care este doar un grup de invitații din cele mai promițătoare start-up-uri și ascensiuni la scară, care sunt în fruntea inovației modelului tehnologic și de afaceri. Pionierii tehnologiei fac parte, de asemenea, din ecosistemul Forum’s Strategic Intelligence , care îi ajută pe liderii din industrie și pe factorii de decizie să contribuie în transformările din industrii, economii și probleme globale.

Pe lângă companiile menționate, companiile blockchain vor fi printre pionierii tehnologiei, alături de Mozilla, Spotify, Twitter, Google, printre altele. Această listă creată de Forumul Economic Mondial împlinește 20 de ani de existență. Începând cu anul 2000, a selectat unele dintre cele mai importante companii de tehnologie din lume. În 2015, de exemplu, compania de soluții de plată Ripple a fost una dintre companiile selectate.