Bitcoin nu va scădea din nou la 12.000 USD din aceste motive

Bitcoin nu va scădea din nou la 12.000 USD din aceste motive

Raliul Bitcoin din noiembrie și-a pierdut impulsul, astfel încât prețul se apropie de weekend cu pierderi. În prezent, investitorii par să fie mai precauți, în timp ce adopția instituțională rămâne principala forță motrice din spatele criptomonedei. Având în vedere evoluția recentă a prețurilor, în prezent nu există un consens între analiști cu privire la următoarea mișcare. Cu toate acestea, Bitcoin continuă să imprime indicatori bullish.

La momentul publicării, Bitcoin se tranzacționa la 18122 USD cu o mișcare laterală (-0,7%) în ultimele 24 de ore. Pe graficul săptămânal, criptomoneda arată o pierdere de 5,6%, în timp ce graficul lunar rămâne verde cu un câștig de 18,2%.

Comerciantul Josh Rager arată încredere în prețurile actuale ale BTC. În cea mai recentă analiză a sa, Rager estimează că este puțin probabil ca prețul să scadă la 12.000 de dolari. Criptomoneda continuă să se deplaseze la niveluri minime mai ridicate. Investitorii ar trebui să urmărească îndeaproape 18.100 de dolari ca suport principal.

Bitcoin BTC

Sentimentul lui Rager corespunde unui raport Glassnode. Conform metricilor sale, Bitcoin se află în zona sa verde în metrica Rezervei de risc. Acest lucru indică faptul că investitorii sunt încă încrezători că BTC se va menține în intervalul său actual de preț, așa cum arată imaginea de mai jos.

Bitcoin BTC

Valoarea de mai sus indică, de asemenea, că raportul recompensă / risc al Bitcoin este atractiv pentru a intra într-o poziție long. Mai mult, Glassnode concluzionează că creșterea metricii Coins Days Destroyed (CDD) indică faptul că investitorii pe termen lung generează o creștere a presiunii de vânzare care împinge prețul BTC în jos. Prin urmare, Glassnode estimează o volatilitate mai mare în gama de prețuri curentă și a adăugat următoarele:

Din punct de vedere istoric, CDD crește în timpul curselor de tauri, dar de obicei crește înainte de vârf (…) tendințele istorice sugerează că presiunea cumpărătorilor va compensa mai mult decât această activitate pe termen lung.

Balenele se acumulează – urmeaza o criză de aprovizionare?
Un alt argument bullish sunt balenele Bitcoin și sentimentul lor actual. Potrivit analistului Twitter „NFT_Maximalist”, balenele de pe Bitfinex se află într-o fază de acumulare. Prin urmare, el estimează că BTC va putea probabil să-și mențină gama de prețuri curentă:

Nu cred că obținem 14k sau orice alte ținte nebunești pe care le au urșii

Bitcoin BTC

În plus față de schimburi, investitorii instituționali și companii precum MicroStrategy, PayPal și Grayscale par să fie înnebunite să achiziționeze BTC. În acest sens, CEO-ul CoinCorner, Danny Scott, vede o tendință de creștere a numărului de Bitcoins retrași din bursă.

Scott estimează că aproximativ 700 de milioane de dolari au fost eliminate din bursă săptămâna trecută. Dacă această tendință continuă, aceasta va avea, fără îndoială, un impact pozitiv pe termen lung asupra prețului BTC, așa cum a declarat CEO-ul CoinCorner:

Repet acest lucru, dar o criză de lichiditate #Bitcoin se joacă în fața ochilor noștri. #Bitcoin eliminat din schimburi continuă să scadă.