Bitcoin: Raportul arată că investitorii instituționali se transformă în „Hodlers”

Cei care detin Bitcoin pe termen lung au intrat din nou in atenție. Datele de la firma de analize Glassnode arată că un procent extrem de ridicat din oferta Bitcoin nu s-a mutat. După cum se arată în imaginea de mai jos, 11 milioane Bitcoin (63,3%) nu s-au mișcat de un an, în 2 ani 8,2 milioane BTC (44,5%) și un numar semnificativ de 5,8 milioane (31,4%) BTC în 3 sau mai mulți ani.

Datele prezentate de Glassnode sunt destul de optimiste, deoarece indică faptul că investitorii au o perspectivă pe termen lung asupra criptomonedei. Așa cum arată graficul, procentul ofertei non-mobile a Bitcoin a atins un maxim istoric timp de un an, iar pentru celelalte două perioade se apropie de nivelul la care Bitcoin a atins maximul istoric în 2017.

În plus, bursa de instrumente financiare derivate ZUBR a publicat un raport în care examinează în continuare comportamentul deținătorilor de Bitcoin. În special, raportul arată că interesul deschis al investitorilor instituționali Bitcoin pe piața futures pe Chicago Mercantile Exchange (CME) și Bakkt este la un nivel „fără precedent”.

Potențialul Bitcoin de a înlocui aurul
Intitulat „Investitorii instituționali transformă„ Hodlers ”pe piețele futures Bitcoin, raportul menționează că criptomoneda a atins un punct de reper în 2020 prin depășirea a 3 trilioane de dolari în volum de tranzacționare futures. Într-o perioadă de un an, din septembrie 2019, volumul tranzacțiilor futures al Bitcoin a ajuns la 4 trilioane de dolari. În acea perioadă, volumul mediu zilnic de tranzacționare a fost de 378 miliarde USD, cu o creștere de 60% față de 2019, așa cum se arată în imaginea de mai jos. Având în vedere acest lucru, raportul afirmă:Bitcoin, care poate fi considerat a fi unul dintre cele mai descentralizate active care atrag instituții, este într-adevăr un semn al unei maturizări sănătoase și pe piață. Fără îndoială, acesta este un drum lung de parcurs din ceea ce s-a putut vedea înainte ca Bitcoin să se catapulteze pe scena mondială în 2017.Cu toate acestea, cea mai importantă creștere pentru piața futures este vizibilă pe interesul deschis. După cum arată graficul de mai jos, rata dobânzii deschise la volumul tranzacționării a înregistrat o creștere semnificativă în cursul anului 2020, în special la bursele reglementate (Kraken, Bakkt, Deribit) în raport cu cele nereglementate (BitMEX, Bybit, Binance). În acest sens, raportul indică:


Există un interes clar pe termen lung în cripto pe bursele reglementate, care nu a fost văzut până acum.

Dobânda deschisă mai mare la bursele reglementate în comparație cu volumul de tranzacționare, adaugă raportul, indică faptul că deținătorii de Bitcoin și-au schimbat comportamentul. Acest lucru este susținut de rata dobânzii deschise / volumul tranzacțiilor, care a rămas „aproape neschimbată”:Acest lucru indică faptul că comercianții din aceste locații se uită din ce în ce mai mult la perspectivele pe termen lung și nu sunt foarte ușor influențați de creșteri sau scăderi mari de preț.


Raportul concluzionează că noii posesori de Bitcoin au capacitatea de a schimba „dinamica de pe piață”. Prin urmare, criptomoneda are potențialul de a deveni un înlocuitor pentru aur pe termen lung.