Bitcoin rupe zona critică de 16.000 de dolari – Ce au de spus experții

Bitcoin rupe zona critică de 16.000 de dolari - Ce au de spus experții

Prețul Bitcoin a trecut de o altă etapă majoră după ce a crescut peste 16.000 de dolari, încercând să rupă acel nivel de rezistență. La momentul publicării, criptomoneda a avut un ușor retrograd, dar pare a fi o încercare pentru a testa noi maxime. Pe piața cripto, sentimentul este mai puternic decât oricând.

BTC se tranzacționează la 16.200USD, cu o creștere de 2,64% în ultimele 24 de ore. În graficul săptămânal și lunar, prima criptomonedă pe cap de piață a câștigat 12,26%, respectiv 37,14%. În top 10, este cel mai mare câștigător din ultimele 30 de zile, urmat de Ethereum, Litecoin și Chainlink.

Între timp, indicele Frică și lăcomie pentru BTC înregistrează „lăcomie extremă” cu un scor de 87. În medie, metrica s-a situat la 56 de puncte în ultima lună, indicând faptul că investitorii BTC sunt în „lăcomie” cu o percepție pozitivă a pieței .


Creatorul platformei „Look Into Bitcoin”, Philip Swift, a indicat că nivelurile de „lăcomie” ale Bitcoin sunt, de asemenea, afișate în indicatorul de câștig / pierdere nerealizat. Pe baza acestei valori, Swift a spus:

Indicator relativ nerealizat de profit / pierdere: a intrat acum în zona „Lăcomie” cu această ultimă împingere în sus de #bitcoin. Sună rău, dar de fapt putem petrece părți mari din ciclul taurului în această zonă. Suntem încă devreme, cu mult mai mult spațiu până la capăt.

Într-o analiză ulterioară pe termen scurt, Swift a declarat că Bitcoin are mulți indicatori pozitivi. Prin urmare, el se așteaptă ca prețul BTC să își continue traiectoria ascendentă în următoarele zile și săptămâni. Cu toate acestea, o corecție a prețului ar putea apărea atunci când BTC atinge 19.000 USD, după cum se arată mai jos.

Bitcoin va atinge un nou record istoric în noiembrie

La rândul său, traderul cripto Josh Rager a indicat că Bitcoin s-a închis peste nivelul său lunar anterior. Prin urmare, un raliu de 700% sau 1000% ar putea urma, atunci când se ia în considerare modelul istoric al criptomonedei, după cum a afirmat Rager:

Noiembrie ar putea fi prima închidere lunară pe care o vedem că depășește maximul anterior și, din punct de vedere istoric, a fost un semn foarte optimist pentru piața criptografică.

Pe termen scurt, o închidere a graficului săptămânal de peste 16.200 dolari ar putea împinge Bitcoin dincolo de rezistența de 17.000 dolari. În acest sens, analistul MacroScope așteaptă o „mișcare violentă” pentru Bitcoin dacă criptomoneda crește peste 16.000 de dolari și reușește să transforme nivelul de rezistență în suport.

În trecut, nivelurile importante ale prețurilor cu număr rotund au fost trecute pe scurt, dar nu au fost ținute. Miscări mari mai mari se întâmplă în cele din urmă după recuperarea acestor niveluri.
Pentru restul pieței, Credible Crypto a subliniat că „sezonul alts” va dura mai mult dacă Bitcoin rămâne între 16.400 și 14.300 USD. Dacă prețul BTC se deplasează în afara acestui interval, piața alts ar putea fi afectată negativ.