Bitcoin scade cu 600 USD, ce urmează?

De la sfârșitul lunii mai și începutul lunii iunie, Bitcoin s-a situat între 9.300 și 9.700 de dolari. Ieri, însă, BTC a pierdut 600 de dolari în câteva ore, ceea ce pare a fi sfârșitul unei perioade de volatilitate scăzută. În ciuda prăbușirii de ieri, Bitcoin s-a stabilizat astăzi și se ridică la 9.283 de dolari la momentul scrierii, o pierdere de 1,31% în ultimele 24 de ore.

 Motivele prăbușirii Bitcoin (BTC) După cum au subliniat mulți, există două motive principale pentru căderea Bitcoin (BTC). Unul dintre aceste motive este corelația dintre Bitcoin și piața bursieră, în special cu S&P 500. În ultimele luni, corelația a fost evidentă și a corespuns la o reacție a piețelor privind situația de urgență COVID-19. Pe măsură ce incertitudinea a crescut și piețele s-au prăbușit, investitorii au încercat să țină cont de numerar și și-au vândut celelalte active, cum ar fi Bitcoin. Acest lucru a crescut presiunea de vânzare pe BTC. Potrivit firmei de analiză a datelor Skew, corelația dintre Bitcoin (BTC) și S&P 500 a crescut de la sfârșitul lunii aprilie, așa cum se arată în graficul de mai jos.

This image has an empty alt attribute; its file name is Captura-de-Pantalla-2020-06-25-a-las-8.54.06-a.-m.-1024x566.png

În iunie, corelația dintre active a atins aproape 40% după o perioadă de stabilitate. În acest sens, declinul de ieri este legat de o vânzare pe piața futures a pieței bursiere. Dow Jones a scăzut ieri cu 2,72% sau 710 puncte, ceea ce marchează cea mai proastă zi de la începutul lunii iunie. În plus, o notă de la Yahoo Finance subliniază că investitorii reacționează la incertitudinea din ce în ce mai mare cu privire la pandemie. Unele regiuni din vestul Statelor Unite raportează o crestere a numărului de persoane infectate. Evenimente similare au avut loc în China, Japonia și în unele țări europene, unele zone care s-au deschis trebuind să fie re-puse în carantină. Ca bonus, Fondul Monetar Internațional și-a publicat prognozele economice pentru 2020.
Potrivit instituției, creșterea economică mondială va scădea cu 4,9%. În plus, creșterea economică a Statelor Unite, cea mai mare economie din lume, va scădea cu 8% cu previziunile unei recuperări până în primul trimestru al anului 2021. În acest sens, este pertinent să presupunem că Bitcoin (BTC) va rămâne corelat. cu performanțele economiei mondiale, cel puțin pe termen scurt și mediu.

Creșterea presiunii de vânzare de către minerii Bitcoin (BTC).

Al doilea motiv din spatele scăderii este vânzarea de Bitcoin (BTC) de către mineri. După cum a raportat CNF, în urmă cu câteva zile a existat o creștere a dificultății de minare a Bitcoin. Creșterea a fost una dintre cele mai mari din 2018 și a obligat minerii mai puțin eficienți să-și lichideze pozițiile pentru a compensa ajustarea.

Din această cauză, BTC a avut un impact negativ în timp ce presiunea de vânzare a crescut pe piață. Firma de colectare a datelor Glassnode a dezvăluit că a existat o creștere a fluxului de Bitcoin către schimburile minerilor. Creșterea a fost cea mai mare dintr-un an și se estimează că minerii au mutat 2.650 BTC pe exchange, după cum se arată mai jos.

This image has an empty alt attribute; its file name is Bitcoin-BTC-5-2048x1139-1-1024x570.jpeg

Pe termen scurt, Bitcoin ar putea continua să scadă din motivele menționate mai sus. Analistul Satoshi Flipper prevede un scenariu în care Bitcoin (BTC) ar putea scădea la 8.000 de dolari și chiar la 7.000 de dolari. Pe termen lung, însă, scenariul ar putea aparține taurilor, dar va depinde în mare măsură de piața tradițională, după cum a spus Satoshi Flipper:

Există o șansă destul de mare de a scadea la 8k, chiar și 7k pe drumul nostru de a testa 14k … acea cale nu mă face mai puțin bullish decât dacă am urca direct de aici. Încă cred că vom testa 14k înainte de sfârșitul anului. Chiar totul depinde de stocuri.