Bitcoin se mentine peste 10.000 USD, Ethereum peste 320 USD – Experții se așteaptă la o tendință ascendentă

Bitcoin se mentine peste 10.000 USD, Ethereum peste 320 USD - Experții se așteaptă la o tendință ascendentă

Bitcoin a inițiat o corecție puternică de 21% în weekend, după eșecul de a trece de rezistenta de 12.000 de dolari și a scăzut de câteva ori sub suportul  de 10.000 de dolari. Cu toate acestea, prețul Bitcoin s-a recuperat rapid și s-a stabilizat la 10 240 USD în momentul scrierii. Bitcoin arată câștiguri de 1,28% în ultimele 24 de ore. Capitalizarea de piață a crescut la aproape 190 de miliarde de dolari.

Fondatorul Blockroot și trader-ul Bitcoin, Josh Rager, descrie că există multe semnale bullish pentru BTC și, prin urmare, este iminentă o evoluție pozitivă a prețurilor. Inițial, Bitcoin a reușit să-și mențină nivelul important de suport de 10.000 USD și a arătat o tendință ascendentă în ultimele câteva ore. Mai mult, alegerile prezidențiale din Statele Unite din noiembrie sunt chiar la colț.

Rager subliniază faptul că Donald Trump este probabil să pompeze banii pe piața financiară, astfel încât prețurile acțiunilor și ale altor active, cum ar fi Bitcoin, să se dezvolte pozitiv, atrăgând astfel favoarea alegătorilor. El îi sfătuiește pe adepții săi să fie atenți în zilele și săptămânile următoare, motiv pentru care intenționează să dețină Bitcoin, Ethereum, Chainlink și alte criptomonede pentru o perioadă mai lungă de timp.

Alți analiști susțin punctul de vedere optimist al Rager și, de asemenea, prognozează o creștere a prețului în curând. „Shiller cu sânge rece” notează că Bitcoin și alte Altcoins, cum ar fi Ethereum, arată similar și că nivelurile importante de suport au fost testate și mentinute. În opinia sa, Ethereum arată cel mai puternic impuls pe care piața criptomonedelor l-a văzut până acum în acest an.

Fondatorul BirbNest „CRYPTO₿IRB” îndeamnă la prudență, deoarece suportul s-a menținut de-a lungul valorii de 10.000 USD, dar poate apărea o nouă rezistență de-a lungul valorii de 10.500 USD. Bitcoin trebuie să poată depăși din nou acest nivel pentru a începe o nouă tendință ascendentă pe termen scurt. El îi sfătuiește pe adepții săi să lucreze cu comenzi de stop limit pentru a evita pierderile în cazul unei corecții majore la un nivel de preț de până la 9.6000 USD.

„Cantering Clark” se așteaptă ca Bitcoin să reducă diferența în graficul Bitcoin Futures, cunoscut și sub denumirea de CME Gap, care a fost creat la Chicago Merchantile Exchange, la 9.700 de dolari. Aceste lacune apar atunci când prețul Bitcoin se modifică semnificativ în timpul închiderii de weekend a pieței futures de vineri până luni, creând o diferență mare sau decalaj între prețurile de închidere și deschidere. De la lansarea oficială în decembrie 2017, lacunele au fost închise foarte fiabil.

Investitorii instituționali investesc din ce în ce mai mult în Bitcoin
Creșterea prețului Bitcoin la 12.000 de dolari este atribuită achiziției în curs de desfășurare a Bitcoin de către Grayscale, precum și campaniei sale majore de televiziune pe criptomonede de la televiziunea americană. Kavita Gupta, un om de știință respectat la Universitatea Stanford, a confirmat, de asemenea, acest lucru și a explicat că în special instituțiile mari au intrat pe Bitcoin și pe piața criptomonedelor:În ultimii doi ani am văzut fonduri de pensii tradiționale precum sistemul de pensionare a ofițerilor de poliție din județul Fairfax, bănci tradiționale precum JP Morgan, Signature Bank și mai multe birouri de familie de miliarde de dolari din toată țara care dețin și investesc în Bitcoin și alte criptomonede.