BitMEX operează noduri Bitcoin din spațiu

BitMEX operează noduri Bitcoin din spațiu

Pentru a participa la rețeaua Bitcoin și pentru a confirma tranzacțiile, este necesară în mod normal o conexiune activă la Internet. Cu toate acestea, exchange-ul Bitcoin BitMEX a dezvoltat un nou sistem care utilizează un sistem de satelit pentru a accesa blockchain-ul Bitcoin. Nu este necesară nicio conexiune la Internet.

BitMEX testează sistemul de satelit Bitcoin al Blockstream
Într-o nouă postare pe blog BitMEX prezintă „Blockstream Bitcoin Satellite System” ca o modalitate promițătoare de a descărca și verifica blockchain-ul Bitcoin prin satelit fără a fi nevoie de o conexiune la Internet. Lățimea de bandă este chiar suficientă pentru a menține blocul actualizat:

În esență, tot ce trebuie să faceți este să instalați antena parabolică, să o îndreptați în direcția corectă, să o conectați la un laptop care rulează Linux și să rulați un software Blockstream personalizat, împreună cu o versiune modificată a Bitcoin Core 0.19.1.

După cum descrie BitMEX, conexiunea este stabilă și este posibil să vă conectați la rețeaua Bitcoin în zone îndepărtate fără internet. Cu toate acestea, există o întârziere de aproximativ 2 minute pentru nodurile Bitcoin conectate la Internet. În același timp, BitMEX subliniază că operează noul sistem doar de câteva zile și experiența actuală este limitată:

Clientul descarcă blocurile în bucăți, mai întâi antetul blocului în bucăți, urmat de corpul principal al blocului, din nou în bucăți. Pe baza modului în care satelitul transmite datele blocurilor, nodul nu descarcă întotdeauna blocurile într-o ordine continuă și este capabil să umple golurile blocurilor lipsă mai târziu.

Acesta este un alt motiv pentru care BitMEX subliniază că noul sistem are o utilizare practică limitată doar pentru majoritatea utilizatorilor. Cu toate acestea, sistemul bazat pe satelit este perfect potrivit pentru îmbunătățirea rezistenței la cenzură a rețelei Bitcoin și pentru combaterea unor forme de „atacuri Eclipse”. Pentru experiment, kitul Blockstream Satellite Pro a fost testat cu o antenă cu ecran plat la un preț de puțin sub 1.200 de dolari.

Cenzura pe internet și coronavirusul accelerează dezvoltarea
Trimiterea criptomonedelor poate fi o provocare, în special în țările cu o economie în dificultate și cu o cenzură puternică, cum ar fi Venezuela. Prin urmare, Criptoalgo a dezvoltat un sistem de plăți offline, în urma unei comenzi oficiale a președintelui Nicolas Maduro, care poate fi utilizată paralel cu sistemul bancar tradițional.

Multe criptomonede cunoscute precum Bitcoin, Litecoin sau Dash pot fi trimise offline. Un alt serviciu bine cunoscut și utilizat pe scară largă este Dash Text. Serviciul de plată offline are deja peste 8.000 de utilizatori activi. Dash Text poate fi utilizat pentru a trimite criptomoneda Dash prin SMS. Fiecare telefon este conectat la un portofel Dash activ. Toate tranzacțiile sunt procesate în timp real.