Am Ratat Momentul Oportun Pentru a Intra In Piata Crypto?

    Universul crypto s-a dezvoltat foarte mult în ultimul an și multă lume nu investește din cauza nesiguranței. Majoritatea oamenilor se întreabă dacă momentul potrivit a trecut sau dacă este chiar acum, neștiind dacă intrarea în piață în contextul actual, ar fi ceva în regulă. Așadar, am pierdut trenul investițiilor în crypto?

    Categoric, nu. Piața crypto este la început de drum, fiind încă în perioada de early-adopting. Fundamentele sunt abia puse, unele neterminate, iar dacă unele monede au avut creșteri exponențiale asta nu înseamnă că trendul a trecut, iar noi am ratat oportunitatea vieții. Loc de creștere este în continuare, iar o intrare calculată în această perioadă ar putea să vă modifice viața. Dezvoltarea pieței este continuă, indiferent de momentul despre care vorbim.

   

   În contextul evolutiv actual, piața crypto nu a atins nici pe departe apogeul și exista foarte mult loc de expansiune și dezvoltare. Nu există limite de tranzacționare, fapt ce beneficiază învățarea constantă și evoluția atât a domeniului în sine, cât și a celor ce investesc.

    Fenomenul creat de frica în piață este denumit în lumea crypto FOMO (Fear of missing out) și înseamnă frica de a nu pierde momentul/ de a rata o șansă mare. Este o stare ce provoacă nesiguranță, momentul oportun plecând fără noi. De aceea, intrarea calculată este cea mai bună variantă. Gândurile "poate mai crește" și "poate mai scade" sunt figuri emoționale, iar noi știm cu toții că piața crypto se joacă cu emoțiile noastre.

 

    Încă o idee puternică ce susține faptul că domeniul crypto este la început de drum, implicit că e un moment bun de intrat în piață este faptul că pe plan instituțional, adopția nici nu a început. Marile instituții statale au preluat cryptomonedele în sistemul lor de plăți, însă nu la nivel integral, mai fiind mult de parcurs până acolo. Instituțiile crează un volum de tranzacționare mult mai mare, ceea ce va fi extrem de benefic pentru întregul univers crypto. Monede mari precum Bitcoin sau Ethereum pot fi adoptate, iar primăriile sau statele în sine vor adopta în portofoliul de investiții, cryptomonede. În plus, un pas esențial poate fi dezvoltarea instituțională pe blockchain-uri, adoptând implicit, ca metodă de plată, moneda blockchain-ului respectiv. În funcție de adopție, piața crește, iar la trendurile viitoare vor fi implicate și instituții.

   Revenind la întrebarea din titlu, răspunsul este că moment mai potrivit ca acum, n-ar fi niciodată. Peste câțiva ani piața va fi mult mai dezvoltată, motiv pentru care e bine să intrăm cât ne mai putem bucura de diferite oportunități.