Analiza Advanced Micro Devices | 14 Mai 2021

Advanced Micro Devices, Inc. (abreviat AMD) este o companie multinațională americană, cu sediul în Sunnyvale, California. Este unul din marii producători de microprocesoare, plăci de bază și procesoare grafice pentru servere și calculatoare personale.

 

Advanced Micro Devices Inc. a declarat că intenționează să facă o investiție de aproximativ 1,6 miliarde de dolari în plăcuțe semiconductoare de siliciu de la GlobalFoundries în următorii câțiva ani.

AMD fiind o companie în puternică dezvoltare a reușit să depășească aștepările analiștilor în toate cele 4 trimestre din ultimul an.

AMD a încheiat anul 2020 cu încasări de peste 9,7 milarde de dolari, realizând un profit de aproape 2,5 milarde de dolari.

 

De asemenea, putem vedea că AMD are în prezent un raport PEG de 1,05. Această valoare este utilizată similar raportlui P / E, dar raportul PEG ia în considerare și rata de creștere a câștigurilor. Industria electronică - semiconductoare are în prezent un raport PEG mediu de 1,7.

 

La un preț actual de aproximativ 73-74$, este într-un suport puternic, reprezentând un punct bun de intrare cu potențial pe termen meniu-lung, cu urmatoarea rezistență la 87$.

 

 

Trebuie menționat faptul că între prețul de 71$ și 58$ AMD nu are nici un suport, așa că dacă prețul scade sub rezistența anterior mentionată putem vedea acest stock în jurul valorii de 60$ pentru o perioadă scurtă de timp.  Este o comapanie cu potențial puternic, asta însemnând că la o eventuală scădere de preț putem acumula, pentru a face o medie mai bună de preț.