Balenele Ethereum refuză să vândă ETH, pe măsură ce multe monede ETH merg în DeFi

Numărul de adrese care dețin mai mult de 10.000 s-a schimbat de când activul a atins un maxim istoric de 2.050 USD pe 20 februarie.

De fapt, potrivit datelor de la Santiment, numărul de portofele care dețin peste 10K ETH - în valoare de aproximativ 17,7 milioane de dolari la prețurile actuale - a scăzut cu doar 0,9% în ultimele patru luni. Aceasta se compară cu o scădere de 7,2% a numărului de portofele care dețin între 100 și 10K ETH, potrivit furnizorului de analize.

O posibilă explicație a divergenței este că adresele balenelor pot fi deținute de entități precum burse, companii mari sau fonduri instituționale care trebuie să țină activul la îndemână sau să fie închis în scopuri de investiții.

Cofondatorul ETHhub, Anthony Sassano, a menționat că companiile și instituțiile mari cumpără și dețin tot mai mult ETH.

„De asemenea, mă aștept să văd multe alte companii publice care anunță achiziții ETH în lunile următoare din diferite motive. Unii vor depozita ETH pentru a fi folosit ca gas (fee), unii îl vor cumpăra pentru a participa la eth2, iar unii îl vor pune în bilanț ca activ de rezervă / SoV.

Adresele de nivel mediu par să depună mai multe ETH în DeFi, deoarece valoarea activului blocat în cadrul protocoalelor din sector a atins, de asemenea, un nivel record.

Potrivit statisticilor de la furnizorul de portofele DeFi Debank, cantitatea de Ethereum blocată în DeFi este aproape de maximul său, la 9,6 milioane ETH.

Aceasta reprezintă 8,3% din întreaga ofertă și se estimează că valorează în jur de 17 miliarde de dolari la prețurile actuale. Suma de ETH blocat a depășit 10 milioane pentru prima dată în 11 martie.

În plus, în prezent există 3,53 milioane de ETH, sau 6,3 miliarde de dolari in stake  pe lanțul (chain-ul) Beacon, potrivit exploratorului blockchain Eth2.

Acești doi factori au contribuit în mare măsură la păstrarea activelor la nivelul prețurilor sale, care au oscilat în jurul valorii de 1.800 USD începând cu 9 martie.