Bitcoin depășește 50.000 de dolari - începutul unui ciclu de hype sau bull trap?

După ce Bitcoin a atins un nou maxim de peste 58.000 de dolari pe 25 februarie, prețul a suferit o corecție în ultimele 10 zile, care s-a extins la 43.000 de dolari. Cu toate acestea, după cum am raportat în ultimele două zile, există acum mai multe semnale care indică sfârșitul corecției.

Creșterea actuală a prețului BTC peste 50.000 USD este cu siguranță un alt motiv. La momentul scrierii, BTC a spart această marcă pentru prima dată din 25 februarie.

IntoTheBlock a declarat că In / Out of the Money Around Current Price Indicator (IOMAP) arată că Bitcoin „stă acum la cel mai puternic nivel de suport”. Nivelul de suport în lanț este cuprins între 46.200 și 47.700 de dolari, deoarece mai mult de 1,66 milioane de adrese au achiziționat anterior aproximativ 878.000 de Bitcoin.

În plus, analistul Willy Woo a subliniat că graficul „Entities Net Growth” arată creșterea numărului de utilizatori Bitcoin vizibili pe blockchain. Potrivit Woo, investitorii de retail au intrat în Bitcoin în ianuarie.

Ca și în ciclurile anterioare, el se așteaptă ca „acest vârf să fie mai mare decât cele dinaintea sa. Vă oferă o idee despre cum se încălzește această piață a taurului ”, a spus Woo.

BTC entities net growth

În ceea ce privește analiza tehnică, analistul „Crypto Crypto” a declarant ca divergenta hidden bearish este probabil invalida, ceea ce este un semn bun pentru tauri.

Cu toate acestea, analistul a avertizat, de asemenea, că ar putea fi o „capcană pentru tauri”. Pe baza acestui fapt, Crypto Crypto așteaptă o crestere peste 52.000 USD ca o confirmare a sfârșitului corecției:

"Dar, încă cred că aceasta este o capcană majoră pentru tauri (bull trap). Mai degrabă decât un breakout care rulează. Dacă este corect, ar trebui să vedem o respingere destul de rapidă după ce atingem maximele la 52k."

BTC chart

Este un ciclu masiv de hype la orizont?

Cu toate acestea, dincolo de aceste date și analize, există în prezent un factor care ar putea fi cheia unei continuări a cursei: instituțiile și investitorii mari. Au fost o mulțime de știri bullish de raportat în ultimele zile. De exemplu, un ETF Bitcoin a devenit din nou un subiect important în Statele Unite. Chiar ieri, Cboe a depus o cerere la SEC pentru a i se permite să tranzacționeze un ETF parțial susținut de Bitcoin.

În plus, Goldman Sachs anunțase redeschiderea biroului său de tranzacționare cripto, în timp ce Twitter a anunțat emiterea de obligațiuni convertibile pentru a cumpăra mai mult Bitcoin, așa cum sugerează zvonurile.

Nu în ultimul rând, unul dintre cei mai mari critici Bitcoin din ultimii ani, Kevin O'Leary, al Shark Tank, și-a schimbat mintea cu privire la Bitcoin. O'Leary a declarat ieri că un preț de 100.000 de dolari pe Bitcoin „nu mai este prea nebun”. El a sugerat, de asemenea, că capacitatea de piață a criptomonedelor emblematice ar putea ajunge la 20 de miliarde de dolari.

Dincolo de asta, în prezent nu doar O’Leary se răzgândește despre Bitcoin. In acest moment pare inevitabil ca Bitcoin să se încălzească și să intre într-un ciclu masiv:

Toate acele semnale că acei jucători mari își schimbă mentalitatea asupra #Bitcoin ne spun destul, nu-i așa? JPMorgan afirmând că investitorii ar putea avea alocare de 1% Bitcoin în portofoliu. Este inevitabil, Bitcoin se încălzește pentru un ciclu masiv.