Ce Presupune Piata Futures si Cand Ar Trebui Folosita Aceasta?

    Dorința de îmbogățire este una puternică. Creierul ne joacă feste și ne provoacă să credem că putem deveni milionari de pe o zi pe alta. E nerealist și totuși credem. În primă fază pierdem, dar continuăm să folosim bani. Pierdem și în a doua fază și așa am redus bugetul la 0. 

    Exemplul de mai sus este unul clasic, prin care au trecut sute, poate mii de persoane care au folosit pentru prima dată piața Futures. Orice om de pe această planetă își dorește să se îmbogățească, dacă se poate, cât mai rapid posibil. 

    Piața Futures este un loc în care tu ca utilizator poti "paria" că o monedă va urmări un trend ascendent (Long) sau descendent (Short). Ideea fascinantă este că ți se oferă o unealtă de tip "leverage" (Levier în română), care îi face pe mulți să își piardă banii pentru că nu folosesc Stop-Loss (SL-bariera pe care o setezi tu ca să nu pierzi toată suma). Leverage-ul este de la 1 la 125, si funcționează ca un multiplicator pentru suma "pariată".

   Dacă investim 100$ și utilizăm leverage 125, suma mizată va fi de 12.500$. nu cei 100$ cu care am venit noi, noi luând profit de pe cei 12500$, nu de pe 100$. În schimbul acestei frumoase sume ni se setează un preț de lichidare, ce înseamnă ca dacă moneda ajunge la valoarea lichidării, am pierdut definitiv suma investită, adică cei 100$. Cu cât levierul folosit este mai mare, cu atât prețul de lichidare este mai aproape de valoarea la care am intrat noi. De reținut este că pe Piața Futures nu deții moneda propriu zisă, ci practic un tichet câștigător/pierzător.

   Pe Spot, este locul în care deții monedele propiu-zise, iar dacă scad, nu ai frica lichidării sau pierderii banilor, decât dacă vindem în pierdere.

 

    Piața Futures a facut mulți oameni milionari, dar i-a sărăcit pe și mai mulți. Când folosim piața Futures, trebuie să folosim mereu Stop-Loss pentru a preveni pierderea completă a fondurilor. Pozițiile (tranzacțiile deschise) trebuie calculate de dinainte pe baza analizei tehnice și trebuie setate exact punctele de Take Profit (TP). În acest fel, învățăm să fim profitabili și pe piața Futures, fără să pierdem grămezi de bani.

    Așadar de ce să nu folosim piața Futures până când nu am dobândit un nivel de cunoștințe? Răspunul este pentru că piața crypto e complexă, conține multe informații si oricât de pregătit ai părea, mereu este ceva nou de învățat. Va dura cu siguranță minim câteva luni până orice om se familiarizează cu majoritatea conceptelor.

   Piața Spot rămâne mereu cea mai sigură și optimă variantă, fiind cu un risc semnificativ mai redus. Importantă este profitabilitatea pe termen lung, existând multi profesioniști, care deși au ani experiență în lumea crypto, preferă Spot fără discuție.