Ce S-a Intamplat Cu Terra Luna?

    Majoritatea cryptomonedelor au scăzut cu aproximativ 20% în această săptămână, dar cu toate acestea, Terra Luna a scăzut cu peste 95%, iar moneda sa stabilă TerraUSD (UST) a scăzut cu aproape 80%.

 

    Cum a început acest colaps și de ce scade Luna și UST?

    Sâmbătă, Luna Foundation Group a început să elimine aproximativ 150 de milioane de dolari în UST din exchange-ul descentralizat Curve. Mișcarea a declanșat neintenționat o vânzare de mai multe milioane de dolari a monedei stabile, potrivit comentariilor publice ale lui Do Kwon, co-fondatorul și creatorul Terraform Labs și membru al LFG.

    La câteva minute după ce LFG și-a eliminat fondurile, o adresă necunoscută a vândut 84 de milioane de dolari în UST pe exchange-ul Binance. Cererea pentru UST a devenit „dezechilibată” pe Curve, stimulând mai mulți deținători să vândă pentru monede stabile cu randament mai bun.

    Până luni la prânz, valoarea UST a scăzut cu 5%, până la 95 de cenți per monedă, nu este rău în comparație cu Bitcoinul care a pierdut 11%, dar mult mai semnificativ, având în vedere modul în care monedele stabile din trecut s-au prăbușit în evenimente similare de „de-pegging”.

    Până luni seara, UST a scăzut cu 30% de la 99 de cenți la 69 de cenți. Moneda Luna, în strânsă legătură cu aceasta, o criptomonedă cotată în primele 10 după capitalizarea bursieră, a scăzut de la 60 USD la 25 USD. De atunci, a ajuns la o valoare de aproape 4 $, fiind într-o scădere constantă, iar stable coin-ul celor de la Luna prăbușindu-se la 0.25 $.

    Stable coin-urile se bazează pe încredere în stimulentele economice ale ecosistemului de bază al emitentului de monede stabile. Odată ce încrederea și cererea investitorilor se evaporă, acestea eșuează rapid.
 
    Mai multe burse au implementat măsuri pentru a sprijini piața pentru a reduce oportunitățile și a încetini vânzările pentru LUNA și UST.

    De exemplu, Binance a suspendat temporar retragerile de pe Terra Network.
În plus, potrivit multor comercianți, depozitele și retragerile LUNA ale KuCoin au fost extrem de suprasolicitate și fac ca fondurile să rămână blocate. KuCoin nu a lansat un anunț oficial privind întreruperea retragerilor sau a depunerilor nici pentru UST, nici pentru LUNA.

 



    Care este următoarea mișcare pentru LUNA și UST?


     Ca răspuns la vânzările masive, Do Kwon, fondatorul LUNA și al monedelor stabile TerraUSD (UST), a fost activ pe Twitter astăzi, sugerând un anunț privind un plan de recuperare pentru UST.


     Scăderea recentă a prețului este una dintre cele mai semnificative scăderi văzute pe piața crypto în acest an și nu putem decât să sperăm că LUNA a atins bottom-ul astăzi și se va redresa.

     Pentru cei suficient de curioși care au cumpărat dip-ul, acum ar putea fi o oportunitate grozavă de a realiza Dollar-Cost Average (DCA) pentru a ajunge la un preț mediu de achiziție convenabil.

     Pentru mai multe informații, explicații, analize grafice și recomandări de genul, te poți alătura grupului nostru de crypto și stocks unde vei putea avea acces la tot ce ai nevoie, chiar aici.