Comercializeaza StockX NFT-uri cu Logo-ul Nike Fara Aprobarea Acestora?

   Nike, marele brand sportiv, a intentat un proces în New York împotriva platformei de cumpărături StockX pentru crearea și comercializarea de NFT-uri. Aceștia ii acuză pe cei de la Stockx pentru certificate de proprietate digitală inviolabile, bazate pe produsele mărcii fără permisiune.


   

   Avocații companiei au acuzat StockX că a produs și comercializat NFT-uri folosind logo-ul Nike și că a profitat de faptul că cei de la Nike nu au reacționat până acum oficial.

   StockX vinde diferite NFT-uri la prețuri supraevaluate unor utilizatori care trăiesc cu impresia  că acestea sunt autorizate de Nike, acest lucru fiind un fals potrivit declarațiilor celor de la Nike.

 

 

  Nike solicită daune morale și un ordin judecătoresc pentru a obliga StockX să oprească vânzările.

  StockX, care cumpără și revinde îmbrăcăminte și produse tehnologice, este specializată în principal în licitații de adidași, fanii putând achiziționele diferite perechi de colecție limitată, care se vând la prețuri ridicate. 

 

 

  În plângerea sa, Nike descrie NFT-urile ca fiind "o modalitate interesantă pentru ca mărcile să interacționeze cu consumatorii lor".

  Însă, acest domeniu digital a devenit rapid un loc în care orice acțiune este posibila din cauza lacunelor legislative și vidului privind regulile ce trebuie respectate. Astfel, un magazin de haine online a reușit să folosească drepturile de imagine a uneia dintre cele mai faimoase mărci comerciale din lume, utilizând-o fără autorizație pentru a-și comercializa active digitale și pentru a genera profituri ilicite.

  Potrivit cercetărilor, StockX a vândut deja peste 550 de NFT-uri cu marca Nike, iar aceștia nu au răspuns imediat la solicitările de comentarii.