Miscari Care Ridica Semne de Intrebare In Piata NFT-urilor. Ce Se Va Intampla?

   O imagine a unei persoane pixelate generată pe calculator a fost vândută pentru suma de 50,6 milioane de dolari pe o nouă piață online care se ocupă de jetoane nefungibile.

   Situația devine și mai ciudată. Cinci minute mai târziu, același NFT "Meebit" - un personaj virtual îmbrăcat în pantaloni scurți mov și adidași verzi - a fost vândut înapoi de către cumpărător vânzătorului inițial pentru aproximativ 49,6 milioane de dolari.

 



 

    Așadar, bine ați venit în lumea ciudată și sălbatică a NFT-urilor, o nouă piață de active criptografice care reprezintă elemente digitale, de la imagini și videoclipuri la îmbrăcăminte pentru avataruri. Acestea au explodat în popularitate în ultimul an, ca parte a unei economii nou-născute și în mare parte nereglementate pentru mult .


  Primele 27 cele mai scumpe vânzări înregistrate în întreaga industrie NFT în ianuarie, în valoare totală de 1,3 miliarde de dolari, au provenit de la doar două portofele care au tranzacționat pe LooksRare, potrivit datelor DappRadar.

  Cu toate acestea, activitatea de tranzacționare oferă o fereastră în natura nebuloasă și speculativă a industriei NFT, care a atras un volum de vânzări în valoare de 25 de miliarde de dolari în 2021.

  Colecțiile precum CryptoPunks și Bored Apes, care sunt portrete generate algoritmic și care se pot vinde cu milioane de dolari, au ținut vie dorința de tranzacționare a pieței de NFT.

 


  Mai multe companii mari, de la Coca-Cola la Gucci, testează piața prin propriile lor NFT-uri. Între timp, în lumea artei, la fiecare 20 de dolari proveniți din tranzacționarea de opere de arta, puțin peste un doar au fost din tranzacționarea de NFT-uri.

  Din punct de vedere al reglementării, autoritățile din întreaga lume sunt îngrijorate de faptul că ascensiunea activelor criptografice la scară mai largă ar putea submina sistemele financiare, promova criminalitatea și dăuna investitorilor.

  Eforturile de până acum s-au concentrat în principal asupra criptomonedelor, mai degrabă decât asupra NFT-urilor, care ridică probleme noi, cum ar fi modul în care ar trebui clasificate, deoarece acestea sunt unice - nefungibile - și de natură foarte diversă.

 


 

  "În general, majoritatea jurisdicțiilor recunosc faptul că NFT-urile nu ar trebui reglementate ca produse financiare dacă fiecare NFT reprezintă un element cu adevărat unic", a declarat Hagen Rooke, partener la firma de avocatură globală Reed Smith.