Netflix va fi următorul care va cumpăra Bitcoin? Tim Draper crede asta

De când Elon Musk și Tesla au anunțat cumpărarea a 1,5 miliarde de dolari în Bitcoin, comunitatea speculează despre ce gigant va fi următorul care va intra pe piața cripto. De la Apple la Twitter până la SpaceX, speculațiile sunt abundente. Miliardarul Tim Draper este cel mai recent care a propus un candidat.

Draper, un capitalist de risc și sustionator Bitcoin, a licitat pentru aproximativ 30.000 BTC pentru un preț mediu de 632 USD în 2014, care aparținea pieței negre „Silk Road”, fondată de Ross Ulbricht.

Într-un interviu pentru Unstoppable Podcast, Draper a prezis ieri că Netflix va fi următoarea companie care va cumpăra Bitcoin. Speculațiile sale se bazează pe experiența sa personală cu CEO-ul și co-fondatorul Netflix Reed Hastings, Draper a spus:

Știi cine ar putea fi? Netflix. Cred că Reed Hastings este un tip foarte inovator și are multă gândire creativă și cred că el încă controlează domnia la Netflix, așa că cred că ar putea fi următorul.

Sustinatorul Bitcoin consideră că diviziunile financiare ale companiilor mari trebuie să studieze Bitcoin. În cele din urmă, el crede că își vor da seama că criptomoneda este o acoperire împotriva inflației dolarului cauzată de politicile monetare ale Rezervei Federale. Astfel, trebuie să adopte Bitcoin.

Amazon ar putea fi un candidat

Cu privire la posibilitatea ca Google, Facebook și Apple să îmbrățișeze BTC, miliardarul a declarat că aceste companii sunt ocupate cu încercarea de a-și crea propriile valute centralizate. Cu toate acestea, el crede că Amazon ar putea „începe să accepte Bitcoin foarte curând”.

Ieri, compania condusă de Jeff Bezos a anunțat că Amazon Web Services (AWS) va începe să sprijine Ethereum pe Amazon Managed Blockchain. Drept urmare, clienții serviciului Amazon pot folosi nodurile Ethereum pentru a se conecta la rețeaua principală și la alte rețele de testare, cum ar fi Rinkeby și Ropsten.

Dacă Amazon continuă să se deschidă către criptomonede, este probabil ca compania condusă de Bezos să permită în cele din urmă clienților săi Bitcoin ca metodă de plată. Pe termen lung, Draper consideră că BTC va fi un activ larg acceptat de toți participanții la piață:

(...) toate pensiile, toți oamenii care sunt fiduciari și trebuie să aibă grijă de banii oamenilor. Va trebui să dețină niște Bitcoin pentru că ... Sunt fiduciari, trebuie să înțeleagă toate piețele și să vadă unde sunt câștiguri potențiale, pierderi potențiale, acoperire necesară, toate acestea.

Nu este prima dată când miliardarul face o predicție provocatoare. După cum a raportat CNF în 2020, Draper a dezvăluit că deține Bitcoin (BTC), Bitcoin Cash (BCH), Tezos (XTZ), XRP, printre altele. În ciuda faptului că a obținut un profit masiv din fondurile sale BTC, miliardarul se așteaptă ca criptomoneda să ajungă la 250.000 de dolari în următorii câțiva ani.