Poate Fi Tether Urmatoarea Terra Luna?

    Tether, care operează ca cea mai mare monedă stabilă, a apelat la Twitter pentru a liniști piețele crypto, după ce token-ul a scăzut pentru scurt timp la cel mai scăzut nivel din decembrie 2020. 

    Prețul Tether (USDT) este de 0.98 $ la momentul redactării articolului, iar capitalizarea de piață este de 83.231.411.358 $.Tether este alegerea majorității când vine vorba de stable coin-uri, dar după episodul Terra Luna, se pare că se pot întâmpla diferite evenimente neașteptate.

 

    Paolo Ardoino, unul dintre directorii, Tether, a declarat într-un tweet că investitorii pot continua să tranzacționeze la o valoare unu-la-unu pentru dolar. Tether a revenit de la un minim de 0,94 $ conform graficelor din această dimineață.

    Scurta scădere a lui Tether subliniază neliniștea de pe piețele crypto, după ce stable coin-ul TerraUSD (UST) s-a prăbușit sub 1 $, forțând traderii să găsească o soluție de backup. 

 


   

     De asemenea, poate exista o problemă reală în viitorul apropiat asupra stable coin-urilor odată cu UST. Cu toate acestea, Tether continuă să onoreze raportul de răscumpărare 1:1 pe platforma lor. Dar oricine care a fost în perioada 2017-2019, când a mai existat o sitație asemănătoare și a văzut scăderi masive în Tether, a considerat într-adevăr o oportunitate de a o cumpăra la reducere.

     Pe Bitfinex, Tether este echivalent cu 1$, în timp ce pe Kraken este puțin mai mic decât 1$. Acest lucru a dus la un val de utilizatori, care au cumpărat USDT ieftin pe Kraken și l-au vândut pe Bitfinex în profit. Dar toate acestea fac parte din dinamica pură a pieței și nu au absolut nimic de-a face cu valoarea Tether, care continuă să se mențină.