Proiecte de Urmarit Pe Blockchain-ul Solana Pentru 2022

   Solana a fost una dintre poveștile cripto de succes a anului trecut. Lansat oficial în martie 2020, blockchain-ul a sfidat momentul nefericit pandemic pentru a face o impresie instantanee, devenind în cele din urmă un top 10, apoi top 5 criptomonede după capitalizarea pieței.

   În mai puțin de doi ani, protocolul a atras o mulțime de dezvoltatori și a evoluat pentru a susține peste 350 de proiecte, multe dintre ele dedicate finanțelor descentralizate (DeFi), NFT-urilor și Web3. Succesul Solana a atras chiar atenția celui mai importanți oameni din lume, astfel apărând Solana Trust, cu scopul de a oferi clienților bogați expunerea la SOL.

   Succesul Solana s-a datorat atractivității sale pentru a permite viteze rapide de tranzacție la un cost scăzut, mai ales în comparație cu alte lanțuri populare. Înainte de următoarea aniversare de doi ani, să aruncăm o privire mai atentă la câteva  proiecte Solana care merită urmărite în 2022.

 

 

   1. Solice

Un proiect care combină elemente sociale, de jocuri și cripto, acesta este primul VR Metaverse construit pe blockchain-ul Solana. În lumea sa virtuală captivantă, jucătorii pot construi și monetiza mini-jocuri, pot câștiga recompense cripto pentru finalizarea misiunilor și pot vinde toate activele pe care le câștigă și le acumulează prin intermediul pieței integrate. Spre deosebire de mulți dintre concurenții săi, Solice dispune de un SDK personalizat care permite utilizatorilor să-și creeze propriile NFT-uri pentru a fi utilizate în joc. Promisiunea proiectului a fost reflectată de o rundă de finanțare recentă care a făcut ca acesta să strângă peste 4 milioane de dolari dintr-un grup VC.

 

   2. Nova

Câștigător al Hackatonului de vară 2021 al Solana, Nova este un cadru de active programabile care le permite utilizatorilor să creeze portofolii de cripto-active (inclusiv NFT) care generează automat profituri prin mai multe mecanisme. Nivelul de management descentralizat este prezentat publicului mai larg de retail, care a ratat în mare parte câștigurile care vor fi obținute din participarea DeFi până acum. Deși este construit pe blockchain-ul Solana, Nova plănuiește să susțină în cele din urmă o gamă mai largă de active și rețele pentru a oferi valoare maximă utilizatorilor săi. Nova își va lansa IDO pe Solanium pe 09 decembrie.

 

   3. Ratio Finance

Creat pentru a ajuta investitorii să deblocheze puterea lichidității Solana, Ratio Finance îi ajută în mod eficient pe cei care doresc să folosească LP blocat în fermele de randament și să obțină profituri mai bune. Modelul se bazează pe poziții de datorie garantate, sub forma unei monede stabile cu fixare netă, USDr, care este utilizată în diferite moduri pentru a achita împrumuturi, a iniția investiții sau pentru a acoperi datoria pentru un Ratio Vault. Anul viitor, proiectul va implementa îmbunătățiri, adăugând în același timp guvernanță și introducând noi produse financiare pentru a ajuta utilizatorii să reducă riscul DeFi.

 

 

   4. Aldrin

Tocmai ce a depășit pragul de 20 de milioane de dolari pentru volumul zilnic de tranzacționare. Pe lângă un omolog centralizat care urmează să fie lansat în curând, platforma oferă un token (RIN) conceput pentru a stimula participarea la întregul ecosistem. Cu RIN, utilizatorii pot miza pentru a primi o parte din comisioanele generate de platformă, precum și un derivat (sRIN) din activele lor. Un program de recompense îi compensează și pe cei care facilitează tranzacționarea.

 

   5. Port Finance

Dezvoltat de o echipă de ingineri de la Google, Facebook și Microsoft, Port Finance este un protocol de piață monetară fără custodie care aduce elemente precum împrumuturile cu rată variabilă, împrumuturile cu dobândă fixă și swap-urile pe dobândă în ecosistemul Solana. Construit în jurul unui protocol de împrumut de bază care are o implementare similară precum Compound Finance pe Ethereum, Port Finance permite utilizatorilor să împrumute mai mult cu mai puține garanții, profitând în același timp de viteza fulgerătoare a Solanei. Anul viitor, compania va implementa tranzacționarea cu efect de levier folosind Raydium AMM cu un singur click, precum și extinderea suportului.

 

   6. RunNode

Nodul RPC și protocolul de staking RunNode se angajează să atragă dezvoltatorii din alte blockchain-uri către Solana. Echipat cu analize aprofundate, scalare automată și conexiuni sigure, RunNode poate fi folosit pentru a lansa aproape orice protocol DeFi la care vă puteți gândi: platforme de împrumut, DEX-uri, piețe NFT, memecoin și proiecte gamefi. Între timp, înregistrarea la RunNode este la fel de ușoară ca introducerea unui nume de utilizator și a unei parole, apoi alegerea unui plan. La momentul redactării acestui articol, RunNode alimentează peste 1.200 de utilizatori care au încheiat recent o rundă de strângere de fonduri de 8,1 milioane USD. RunNode și-a completat recent IDO pe popularul launchpad Solana Solstarter.

 

   O revizuire superficială a ecosistemului Solana întărește cu siguranță încrederea cuiva în viitorul DeFi. Astfel, aceste proiecte sunt de urmărit și pot avea parte de un parcurs interesant pentru acest an.