Research Solana | Functionabilitate si Scalabilitate

   Solana este un proiect de top, de care toată lumea a auzit. Este omniprezentă în toate recomandările de cryptomonede și este foarte prețioasă prin ceea ce face. 

    Solana (abreviat SOL) este un proiect open-source extrem de funcțional care mizează pe natura fără permisiune a tehnologiei blockchain pentru a oferi soluții financiare descentralizate (DeFi). Aceasta urmărește să îmbunătățească scalabilitatea prin introducerea unui sistem proof-of-history (PoH) combinat cu sistem proof-of-stake (PoS) de bază al blockchain-ului. Datorită modelului inovator de sistem hibrid, Solana se bucură de interes atât din partea comercianților cu timp redus, cât și din partea comercianților instituționali. Un obiectiv important pentru Fundația Solana este de a face finanțele descentralizate accesibile la scară mai largă.

    Spus în alt mod, prin Solana se realizează mii de tranzacții mult mai ieftine fiind foarte scalabilă cu aproape orice sistem. Acesta este unul dintre factorii care face Solana să fie foarte valoroasă și să se mențină peste tot în topuri. Solana poate face tranzacții la viteză foarte rapidă cu taxe semnificativ mai reduse (taxa per tranzacție la Solana este undeva la 0,00025$, comparativ cu Ethereum, unde taxa este 120$ la 100$ trimiși). În prezent, Solana a procesat deja peste 52 miliarde de tranzacții, având un minim de 1000 de tranzacții pe secundă, iar VISA, în jur de 1700. Numărul de tranzacții de procesare la Solana crește mereu, evoluția fiind constantă fără să existe probleme. Solana poate procesa peste 50.000 tranzacții pe secundă, în comparație cu Ethereum, care procesează până la 45 de tranzacții pe secundă. Când va avea adopție mai mare, va fi cu siguranță în topul proiectelor ce procesează tranzacții pe blockchain.

    Pe partea de tokenomics, Solana stă foarte bine. Se află pe locul 7ca poziție pe CoinMarketCap, având un marketcap de 39 miliarde $, un volum la 24h de peste 2 miliarde $ și un pret actual de 125$. În circulație se află peste 313 milioane de monede, neavând limită la numărul de tokeni. Solana se poate găsi pe aproape toake exchange-urile existente precum: Binance, Crypto.com, Huobi, Upbit, Bitfinex, HitBTC.

    Privind tehnic, față de momentul actual, un punct bun de TP (take profit) pe termen mediu/scurt este la ATH, la valoarea de 260$ (creștere de aproximativ 75% până acolo), iar long term, Solana poate avea un trend ascendent.

    Ecosistemul Solana este unul foarte extins și puternic având parteneriate cu cele mai mare proiecte din lumea crypto și nu numai.

    În concluzie, Solana va fi probabil, cel mai eficient proiect când vine vorba de scalabilitate, funcționabilitate și prețul per tranzacție. Solana va rămâne fără îndoială în topuri, fiind printre puținele proiecte care și realizează ceea ce promite. În viitor, Solana va fi unul dintre cele mai valoroase asset-uri digitale disponibile pe piață.