Top 5 Aplicatii Pentru A Fi La Curent cu Lumea Crypto

    În zilele contemporane, smartphone-urile sunt pline de aplicații, fiecare având propria utilitate și propriul scop existențial. Unii utilizatori doresc sa aibă cât mai multe, alții doresc un layout restrâns doar cu aplicații relevante și utile, pe care le folosesc constant. În ceea ce privește lumea crypto, există o multitudine de aplicații, acestea sunt doar câteva dintre ele:

1. TradingView

    TradingView este de departe cea mai bună aplicație ce vă oferă grafice atât pe crypto, cât și pe companii listate pe bursă, S&P, volume și multe altele. Are cel mai mare ansamblu de indicatori și este fără indoiala cea mai profesională și totodată, simplu de utilizat aplicație.

 

 

2. Binance / Crypto.com / Maiar

    Când e vorba să alegem un exchange pe care să tranzacționam, dintre cele existente vom alege cu siguranță Binance. Acesta are multe servicii, sute de monede listate și un layout relativ simplu. Are și comisioane foarte mici, în comparație cu alte aplicații de exchange ce îți permit să cumperi/vinzi cryptomonede. Pe Binance se înregistrează volume considerabile, iar platforma este îmbunătățită constant. Acesta are de asemenea un card fizic, prin care se pot retrage bani fiat.

 

    Crypto.com s-a făcut remarcat în ultima vreme prin numeroase parteneriate prin cele mai importante colțuri ale lumii (UFC, NFL, Formula 1, NBA). Crypto.com are un sistem admirabil de staking pe baza monedei exchange-ului (CRO) și un program avantajos de cashback, corelat cu cardul fizic al aplicației (existând mai multe tipuri de card, fiecare cu avantajele lui).

 

    Maiar este aplicația românească pe care o folosim pentru a pune Elrond (EGLD) și MEX la stake (prin intermediul maiar.exchange) și pe care o preferăm datorită interfeței user-friendly, fără prea multe secțiuni sau butoane. Deși este la început, neavând multe listări, promite multe, iar până acum, au realizat tot ce au promis. Are un sistem de level-up în funcție de activitatea și tranzacțiile realizate prin aplicație, utilizatorul fiind recompensat cu stickere / banere.

 

 

3. CoinMarketCap

    CoinMarketCap este aplicația de unde ne luăm majoritatea informațiilor despre tokenomics-ul unei monede. Aici găsim detalii relevante precum: preț actual al unei monede, istoric preț complet, capitalizare de piață, volum prezent sau la 24h, creatorii unei monede, descrierea proiectului în sine, parteneri, scopul proiectului, exchange-uri pe care găsim un anumit token și multe multe altele. 

 

 

4. Twitter

    Pentru a fi la curent cu un anumit proiect trebuie să urmărim ce postează paginile oficiale ale unor monede, creatorii sau CEO anumitor proiecte. În crypto, transparența este un factor fundamental în succesul unui proiect, iar pe Twitter găsim multe informații relevante, update-uri, viitoare lansări, noi parteneriate etc.

 

 

5. Insider

    Există multe publicații ce postează articole despre crypto, dar una dintre cele mai profesionale este Insider deoarece oferă conținut veridic, abordări avansate și păreri de calitate. 

 

    Așadar, acesta este topul nostru de aplicații utile pentru a fi la curent cu volatilul și energicul univers crypto. Există cu siguranță și alte aplicații bune și nu înseamnă cele prezentate sunt cele mai bune.