Bloomberg: Bitcoin pregatit pentru o noua crestere, vor urma Altcoins precum ETH, XRP

Bloomberg: Bitcoin setat pentru noul bullrun, vor urma Altcoins precum ETH, XRP

Într-un nou raport al Bloomberg Intelligence, analistul Mike McGlone rămâne optimist cu privire la performanța prețurilor Bitcoin (BTC). McGlone este unul dintre analiștii care au prezis o creștere a prețului BTC care îl va readuce la un nivel constant. În prezent, analistul de la Bloomberg prezintă principalele motive care stau la baza unei cresteri viitoare.

După ce a rupt rezistenta de 11.000 de dolari pentru prima dată în 2020, Bitcoin a rămas în intervalul de preț în ultimele zile. În momentul scrierii, Bitcoin se tranzacționează la 11.760 dolari, cu un ușor câștig de 0,87% în ultimele 24 de ore. Pe graficele săptămânale și lunare, BTC rămâne verde, cu câștiguri de 6,04%, respectiv 27,38%. Capitalizarea de piață a crescut la 216 miliarde de dolari.

În raportul lui Bloomberg, McGlone recunoaște că creșterea prețului Bitcoin este determinată de adoptarea în creștere a criptomonedei. În plus, McGlone afirmă că Bitcoin este o investiție mai bună împotriva politicii inflaționiste pe care o aplică Rezerva Federală cu scopul de a atenua pandemia Covid-19. McGlone spune:Creșterea adopției, expunerea și custodia accelerează Bitcoin în mainstream-ul investițiilor. Într-o lume cu zero și rata dobânzii negative și diminuarea rentabilității prețurilor la capitaluri proprii datorită relaxării cantitative, stocarea de valoare – aur și Bitcoin – găsesc interesul investitorilor în creștere ..


Susținut de elemente fundamentale solide, analistul a spus că cresterea Bitcoin va face „praf” indicele Nasdaq.

În acest sens, analistul lui Bloomberg consideră că poziția Bitcoin ca aur digital este din ce în ce mai puternică. McGlone susține că scăderea volatilității criptomonedei indică o „relație durabilă” cu performanțele aurului. Analistul susține, așa cum se arată în graficul de mai jos, că volatilitatea BTC este la cel mai scăzut nivel al anului și la niveluri similare cu 2017. Analistul spune:


Volatilitatea Bitcoin este mult mai scăzută. Volatilitatea anuală a Bitcoin (260 de zile) la aproximativ 4x cea a aurului nu este departe de valoarea minimă, aproape de 3x de la începutul anului 2017. Volatilitatea Bitcoin în creștere față de aur a fost de obicei coincidentă cu evoluția prețului cripto în raport cu metalul prețios


În schimb, McGlone consideră că Ethereum a avut o creștere a prețurilor determinată de speculații, din cauza cererii crescute și a condițiilor favorabile în Bitcoin. Analistul adaugă că Ethereum se confruntă cu concurența din „platforme similare” și peste 6.000 de monede. Această tendință ar putea continua pe termen scurt, păstrând cresterea pentru ETH, XRP și pentru restul criptomonedelor. Cu toate acestea, potrivit raportului, Bitcoin va fi cel mai mare câștigător pe termen lung:

Este, în opinia noastră, oferta nelimitată a pieței cripto față de deficitul relativ de Bitcoin care va menține flotabilitatea activului de referință. Aproximativ 90% din cele 21 de milioane de bitcoini disponibile au fost produse, lăsând cererea și adoptarea ca principii indicatoare de preț. Indicatorii noștri indică un aspect pozitiv pentru Bitcoin.