Boom-ul stocurilor, scaderea dolarului: 5 lucruri de urmărit în Bitcoin săptămâna aceasta

Boom-ul stocurilor, tristețea dolarului: 5 lucruri de urmărit în Bitcoin săptămâna aceasta

Bitcoin (BTC) începe o nouă săptămână cu stocurile în creștere și dolarul SUA în scădere – totul în timp ce Bitcoin tranzacționează înapoi peste 16.000 de dolari. Ce urmează pentru acțiuni de preț?

Cointelegraph aruncă o privire asupra factorilor care ar putea modela modul în care se mișcă Bitcoin în zilele următoare.

Stocuri aproape de maximele istorice în timp ce USD se scufundă
Mediul macro din această săptămână se simte oarecum diferit de ultimul – stocurile câștigă, stimulate de un acord comercial asiatic major, în timp ce dolarul american pierde teren.

Conform celor mai recente date din 16 noiembrie, indicele valutar al dolarului american (DXY) a scăzut în ultima săptămână pentru a atinge 92,58 de la maximele post-electorale de 93,2. În mod tradițional, Bitcoin se mișcă invers cu DXY și, în ciuda faptului că această relație a devenit mai puțin pronunțată recent, mișcările grele în ambele direcții pot avea un impact asupra BTC / USD.

Între timp, stocurile asiatice au condus calea, 15 națiuni semnând mult așteptatul parteneriat economic regional (RCEP), care va reduce tarifele comerciale cu până la 92% între ele.

Starea de spirit s-a revărsat asupra viitorilor europeni și americani, piețele fiind acum pe drumul cel bun pentru a atinge maxime record. Situația este, în mod curios, familiară – după prăbușirea și revenirea ulterioară la începutul acestui an, piețele sunt din nou dinamice, în ciuda strângerii lațului restricțiilor coronavirusului la nivel mondial.

După cum a raportat anterior Cointelegraph, amestecul artificial de la băncile centrale rămâne o cauză majoră a rezervelor cu privire la adevărata sănătate a acțiunilor.

Analizând status quo-ul, macroinvestitorul Dan Tapiero a susținut că politica economică continuă ar ajuta totuși paradisuri sigure, inclusiv Bitcoin.

„Așteptați mai multe injecții de lichiditate de la băncile centrale. Activitatea economică pe termen scurt va încetini din nou odată cu revenirea precauției ”, a scris el pe Twitter.

„Nicio viziune asupra covidului, ci doar asupra răspunsului oamenilor la el. Mkts va fi bine susținut cu #GOLD și #Bitcoin care vor continua să beneficieze. ”
Bitcoin este pe locul 3 cu cea mai mare închidere săptămânală
Acțiunea prețurilor la sfârșit de săptămână a Bitcoin i-a permis să înceapă a treia cea mai bună săptămână din istorie, după ce a închis săptămânal o închidere peste zona seminală de 15.890 USD.

Pentru graficul săptămânal, aceasta înseamnă că Bitcoin și-a depășit performanța din săptămâna precedentă pentru a vedea a treia cea mai mare închidere săptămânală înregistrată duminică.

Doar încă două închideri săptămânale au fost mai mari, dar analiștii continuă să dezbată dacă piața va încerca să le revizuiască.

“Piața, în general, se află la răscruce de direcție”, a rezumat analistul Michaël van de Poppe, analistul Cointelegraph Markets, duminică târziu, când BTC / USD era în jur de 15.850 USD.

„Se sparge sub 15.500 USD și presupun că vom vedea o corecție pe piețe cu BTC $ până la 13.000 USD sau mai puțin.”
Anterior, comerciantul Tone Vays a spus că va urmări un top în jurul valorii de 17.000 sau 18.000 de dolari.

„Nu cred că acest impuls actual ne va duce la noi maxime istorice”, a prognozat el în analiza video la începutul săptămânii.

„Cred că un top va veni cândva la sfârșitul lunii noiembrie sau a doua jumătate a lunii noiembrie; se poate trage până la începutul lunii decembrie. ”
Instituțiile nu vând
În acest caz, s-au returnat 16.000 de dolari, cu niveluri de timp de publicare în jurul valorii de 16.250 dolari înainte de deschiderea Wall St.

Departe de comerțul cu amănuntul, investitorii instituționali rămân în mod evident BTC long și, potrivit statisticianului Willy Woo, intrările de capital o demonstrează.

“Configurarea tranzacționării în weekend: scuturarea unor tehnici de urs (4h RSI div, 8h TD9)”, le-a spus el adepților Twitter sâmbătă.

„Fundamentele pe lanț pe termen scurt și mediu sunt optimiste, Cumpărați scenariul de scufundare. ”
Woo se referea la scăderea numărului de monede deținute în registrele de comenzi de schimb, fenomen care a marcat creșterile recente de prețuri de la 11.000 dolari în sus. În loc să speculeze, investitorii depun monede în altă parte, indicând dorința de a deține pe termen lung.

Elementele fundamentale evoluează ascendent
Semnele schimbării optimiste pătrund deja pe fundamentele rețelei Bitcoin, în ciuda avertismentelor în creștere privind o scădere a prețurilor.

Estimările de la monitorizarea resurselor BTC.com luni arată că dificultatea minieră a Bitcoin este acum stabilită să crească cu aproximativ 4% în următoarele ore. Cea mai recentă reajustare automată pentru dificultăți, estimările au prognozat anterior o scădere de aproximativ 6%, dar ulterior au inversat direcția.

Concurența crescută în rândul minerilor urmează o scădere accentuată a dificultății în urmă cu două săptămâni, care, cu 16%, a fost cea mai mare scădere a Bitcoin din 2011.

Micșorând, analiștii au fost dornici să observe că dificultatea este probabil cea mai importantă caracteristică tehnică a Bitcoin. Ajustările pe perioade de timp pe termen lung, combinate cu înjumătățirea subvențiilor în bloc la fiecare patru ani, au protejat în mod constant rețeaua complet independent de ajutorul extern.

„Reglarea dificultății asigură că numai atât de mult flux poate fi scăzut pe piață în fiecare zi. Ce înseamnă asta pentru preț este interesant, deoarece ajută la calmarea dorinței de a face față evenimentelor viitoare la înjumătățire ”, a scris Preston Pysh, cofondator al The Investor’s Podcast Network, într-un fir Twitter acum popular, publicat săptămâna trecută.

Datele arată în continuare că rata hash – o estimare a puterii de calcul dedicate validării blockchain-ului Bitcoin – revine la creștere după propria sa scădere.

Câtă lăcomie extremă este posibilă?
Lucrurile nu arată bine pentru a evita scăderea prețului Bitcoin, între timp avertizează un indicator popular al sentimentului investitorilor luni.

Cele mai recente citiri din Crypto Fear & Greed Index sugerează că o corecție este aproape garantată pentru BTC / USD.


Fear & Greed folosește un coș de factori pentru a evalua starea de spirit în rândul investitorilor BTC și, cu un scor de 90/100, se află ferm în zona „lăcomiei extreme”.

În context, doar la apogeul cursei de anul trecut, Indexul și-a depășit maximele actuale. După cum a raportat Cointelegraph, totuși, analiștii susțin că 2020 a produs o creștere mult mai „organică” și, prin urmare, durabilă pentru prețul Bitcoin.