Brazilia intenționează să urmărească vaccinările COVID-19 folosind tehnologia blockchain

Brazilia intenționează să urmărească vaccinările COVID-19 folosind tehnologia blockchain

Un recent seminar web pe YouTube de la Ministerul Justiției și Securității Publice a găzduit discuții despre utilitatea blockchain-ului în mai multe categorii, inclusiv lupta împotriva corupției. Impactul Blockchain asupra urmăririi COVID-19 a apărut și în timpul discuției.

Un raport de la Reuters la începutul lunii septembrie a clarificat că este puțin probabil ca țara să împuna un vaccin obligatoriu.

Brazilia intenționează acum să utilizeze un sistem bazat pe blockchain numit National Health Data Network sau RNDS. Construit cu ajutorul cadrului blockchain Fabric Hyperledger, sistemul ține la curent cu oricine a primit o vaccinare COVID-19, a declarat coordonatorul Ministerului Sănătății pentru dezvoltarea sistemelor, Elmo Raposo Oliveira.

Oliveira a adăugat:


Deci, vaccinul Covid-19 va fi deja în structura noastră RNDS. Deci, atunci când veți primi vaccinul, veți ajunge deja la RNDS aici și vom ști deja cine l-a luat. “
După fiecare injecție, sistemul primește date cu privire la persoanele care au primit vaccinul și le încarcă pe blockchain. Obiectivul RNDS este de a promova schimbul de informații între punctele rețelei de îngrijire a sănătății, permițând continuitatea îngrijirii în sectoarele public și privat, a explicat Oliveira.Se pare că sistemul permite o mai mare urmărire a cazurilor și a vaccinurilor, eficiența și claritatea datelor. RNDS include, de asemenea, alte informații despre pacienți, cum ar fi tratamentele și medicamentele primite.

În prezent, țara îmbrățișează un tip de vaccin COVID-19 care rezultă dintr-o colaborare între Universitatea din Oxford și compania farmaceutică britanică, AstraZeneca – numită Vaccinul Oxford. În prezent, Brazilia are ochiul asupra unei vaccinări cu sediul în China, numită CoronaVac – care rezultă din eforturile de vaccinare în colaborare între cele două țări.

Știrile din Brazilia vin într-un moment controversat din lume, în care eforturile de urmărire și vaccinare COVID-19 sunt adesea titluri de știri.