BREAKING: Cea mai mare bancă din Singapore începe tranzacționarea Bitcoin, Ethereum și Ripple (XRP)

BREAKING: Cea mai mare bancă din Singapore începe tranzacționarea Bitcoin, Ethereum și Ripple (XRP)

Un raport al mass-media The Block dezvăluie lansarea unei platforme de schimb crypto de către cea mai mare bancă din Asia de Sud-Est, DBS. Numită DBS Digital Exchange (digi ex), platforma deschide tranzacționarea cu Bitcoin (BTC), Bitcoin Cash (BCH), Ethereum (ETH) și XRP.

Potrivit raportului, știrile au fost descoperite după publicarea site-ului web al bursei. În prezent pagina a fost ștearsă. Cu toate acestea, a fost posibil să se verifice dacă Autoritatea Monetară din Singapore susține lansarea platformei, conform informațiilor de pe pagina ștersa.

Utilizatorii vor putea tranzacționa criptomonedele menționate folosind următoarele monede fiat: Dolarul Singapore (SGD), Dolarul Hong Kong (HKD), Yenul japonez (JPY) și Dolarul SUA (USD). O caracteristică suplimentară, oferirea de securitate simbolică (STO), va fi adăugată în viitor. Aceste jetoane vor fi susținute de „active din lumea reală”. De exemplu, acțiuni, artă, imobiliare, printre altele. Conform raportului, pagina indică:

Activele digitale sunt pregătite să fie viitorul economiei digitale de mâine. Cu DBS Digital Exchange, un schimb digital susținut de bănci, companii și investitori poate profita acum de un ecosistem integrat de soluții pentru a exploata potențialul enorm al piețelor private și al monedelor digitale.

Digi ex va funcționa ca un schimb tradițional

Platforma va fi disponibilă direct investitorilor instituționali. Aceasta include instituțiile financiare și bancare și factorii de decizie de piață. Cu toate acestea, un traderva trebui să acceseze platforma cu unul dintre afiliații DBS. De exemplu, DBS Vickers Securities și DBS Private Bank.

În plus, investitorii vor putea tranzacționa pe platformă în timpul orelor mai tradiționale. Tranzacționarea va fi închisă în weekend. În timpul săptămânii, tranzacționarea va fi posibilă numai între orele 9:00 și 16:00. Despre custodia criptomonedelor, banca spune:Spre deosebire de majoritatea schimburilor digitale de astăzi, DBS Digital Exchange nu deține active digitale. În schimb, toate activele digitale sunt păstrate la DBS Bank, care este recunoscută la nivel global pentru serviciile sale de custodie.În anunț, se arată că DBS are o soluție de custodie numită DBS Digital Custody cu un grad „instituțional”. CEO-ul Three Arrows Capital, Su Zhu, și fondatorul Digital Currency Group, compania-mamă a Grayscale, Barry Silbert, a declarat că știrea este extrem de importantă pentru piața cripto. Zhu a spus:


DBS, cea mai mare bancă de vânzare cu amănuntul și comercială din Singapore, și-a lansat soft schimbul de tranzacționare crypto / fiat! Aceasta va deveni imediat cea mai ușoară rampă pentru cei care fac banci în Singapore.