Breaking news: gigant listat pe Nasdaq cumpără 21.453 de Bitcoin ca activ de rezervă primar

Breaking news: gigant listat pe Nasdaq cumpără 21.453 de Bitcoin ca activ de rezervă primar

Într-un comunicat de presă, compania MicroStrategy care oferă servicii de business intelligence (BI), software mobil și servicii bazate pe cloud a dezvăluit achiziționarea a 21.454 de Bitcoin pentru un preț total de 250 de milioane de dolari. Listată pe Nasdaq și evaluată la 1,2 miliarde de dolari, MicroStrategy a făcut achiziția de Bitcoin ca parte a unei strategii de realocare de capital. Ca parte a acestei strategii, compania va face din Bitcoin rezerva sa financiară principală.

Anunțată cu rezultatele T2 2020 ale companiei, noua strategie a MicroStrategy a urmărit să investească în active „alternative”. CEO-ul MicroStrategy, Michael J. Saylor, a declarat că noua strategie a companiei urmărește să maximizeze valoarea pe termen lung pentru acționarii săi:Această investiție reflectă credința noastră că Bitcoin, ca fiind criptomoneda  cea mai larg adoptata din lume, este un depozit de valoare de încredere și un bun investițional atractiv, cu un potențial de apreciere mai lung decât deținerea de numerar. De la înființare în urmă cu peste un deceniu, Bitcoin a apărut ca un plus semnificativ la sistemul financiar global, cu caracteristici utile atât persoanelor fizice, cât și instituțiilor. MicroStrategy a recunoscut Bitcoin ca un activ legitim de investiții care poate fi superior în numerar și, în consecință, a făcut din Bitcoin principala deținere în strategia sa de rezerve de trezorerie.

Bitcoin ca acoperire împotriva inflației în dolariDirectorul general al MicroStrategy a declarat că compania a petrecut luni întregi pentru a determina în ce active să investească. Compania a ales Bitcoin determinat de „o confluență de factori macro” care au schimbat actualul cadru economic. Pentru a reduce riscul de reducere a capitalului său, compania va utiliza Bitcoin pentru a proteja împotriva „pachetului de stimulare financiară fără precedent al guvernului”, după cum a declarat CEO-ul MicroStrategy:Considerăm că, împreună, acești factori și alți factori pot avea un efect depreciere semnificativ asupra valorii reale pe termen lung a monedelor de încredere și a multor alte tipuri de active convenționale, inclusiv multe dintre activele deținute în mod tradițional ca parte a operațiunilor de trezorerie corporativă.


Pe lângă protejarea împotriva inflației de monede fiat, compania a estimat că Bitcoin le va oferi o rată de rentabilitate mai mare decât alte active. Compania s-a referit la Bitcoin drept „aurul digital al erei noastre”, cu proprietăți mult mai bune decât activul fizic. Compania se așteaptă ca valoarea criptomonedei să crească odată cu extinderea adopției, progresele tehnologice și un efect de rețea care au determinat creșterea „criminalilor de categorie în epoca noastră modernă”:

Găsim că acceptarea globală, recunoașterea mărcii, vitalitatea ecosistemului, dominanța rețelei, rezistența arhitecturală, utilitatea tehnică și etosul comunității Bitcoin reprezintă o dovadă convingătoare a superiorității sale ca o clasă de active pentru cei care caută o stocare de valoare pe termen lung.


În comunitatea crypto, reacțiile au fost pozitive. CEO-ul Messari, Ryan Selkis, a declarat că urmărește performanța stocurilor companiei după anunț. La momentul lansării, compania înregistra un câștig de 4,34%.


În plus, CEO-ul grupului de monedă digitală, Barry Silbert, compania mamă a Grayscale, a lăudat inițiativa MicroStrategy. Silbert a numit-o „inteligentă”. În această privință, Fondul de monedă digitală Altana CIO Alistair Milne a spus următoarele:MicroStrategy (o companie de miliarde de dolari) a acumulat 21.454 BTC și se referă la aceasta drept „Active Treasure Reserve Active”…