BREAKING: PayPal va oferi Bitcoin, Ripple (XRP) și altele către 346 de milioane de clienți

BREAKING: PayPal va oferi Bitcoin, Ripple (XRP) și altele către 346 de milioane de clienți

Un raport al Reuters a dezvăluit că PayPal Holdings Inc a intrat pe piața cripto. Potrivit anunțului, cei peste 346 de milioane de utilizatori ai PayPal vor putea cumpăra, vinde și deține Bitcoin, Ethereum, Litecoin, Bitcoin Cash și alte criptomonede în portofelul digital al companiei în dolari SUA. Compania a colaborat cu Paxos Trust pentru a activa acest serviciu.

În plus, raportul indică faptul că utilizatorii vor putea folosi criptomonedele pentru a face cumpărături la peste 26 de milioane de magazine asociate rețelei sale. Această funcție va fi activată la începutul anului 2021. Raportul indică faptul că PayPal se așteaptă să promoveze adoptarea „monedelor virtuale” și deschide calea pentru adoptarea monedelor digitale emise de băncile centrale și companiile private. Președintele și CEO-ul PayPal, Dan Schulman, a declarat:Lucrăm cu băncile centrale și ne gândim la toate formele de monede digitale și la modul în care PayPal poate juca un rol.Utilizatorii PayPal din SUA vor putea să cumpere, să vândă și să aibă criptomonede în portofelele lor digitale „în următoarele câteva săptămâni”. Compania este de așteptat să își extindă serviciile către Venmo și alte țări în primele două trimestre ale anului viitor. În plus față de milioanele sale de utilizatori activi, PayPal a procesat aproximativ 222 miliarde de dolari în plăți în 2020.

Cu toate acestea, raportul indică faptul că operațiunile de criptare PayPal pentru achiziții vor fi aranjate în monedă fiat. Acest lucru se datorează volatilității unor criptomonede. Prin urmare, comercianții nu își vor primi plățile în Bitcoin, Ethereum sau alte criptomonede oferite de PayPal.

Comunitatea Bitcoin și Ethereum reacționează
Așa cum era de așteptat, anunțul PayPal a fost binevenit de comunitatea cripto. Prin Twitter, cele mai recunoscute personalități ale spațiului cripto și-au exprimat opinia. Consensul: Bitcoin și piața cripto vor fi afectate pozitiv. CEO-ul Messari, Ryan Selkis, sa referit la achiziționarea Bitcoin de la Square și MicroStrategy și a declarat:Între ele, Square și Grayscale, este sigur să presupunem că toate BTC ramasi vor fi acoperite de companiile publice.Pe de altă parte, Bitcoin Bull și investitorul Mike Novogratz au sărbătorit știrea. Investitorul consideră că anunțul PayPal va fi începutul unui nou val de adopție care va trage instituțiile bancare pe piața cripto. Novogratz a spus:


Această știre PayPal este cea mai mare știre a anului în cripto. Toate băncile vor fi acum într-o cursă pentru a cripta de servicii. Zi emoționantă.