Breaking: primul ETF Bitcoin din lume va fi lansat la sfârșitul anului

Breaking: primul ETF Bitcoin din lume va fi lansat la sfârșitul anului

Un ETF Bitcoin este văzut ca graalul sfânt al pieței criptomonedelor pentru a atrage noi investitori cu rezerve mari de capital pe piață și, astfel, să pompeze bani noi pe piață. Până în prezent, toate aplicațiile Bitcoin ETF au fost respinse de SEC, pe motiv că piața Bitcoin nu a ajuns încă să se maturizeze. Cu toate acestea, un administrator de fond din Brazilia a realizat acum o descoperire.

Hashdex și Nasdaq vor lansa Bitcoin ETF până la sfârșitul anului
Potrivit unui raport, administratorul brazilian Hashdex a semnat un acord cu Nasdaq, care a aprobat lansarea unui ETF Bitcoin. Aprobarea a fost dată pe 18 septembrie pentru „Indicele Hashdex Nasdaq Crypto”. ETF va lansa 3 milioane de acțiuni de clasă E pentru tranzacționare la bursa Bermuda Dtock.

Presa locală Infomoney spune că fondul ar trebui lansat și gata de tranzacționare până la sfârșitul acestui an. Hashdex a ales Bermuda datorită cadrului legal, care este considerat foarte criptografic. Conform raportului, informații suplimentare despre metodologie și funcționarea exactă nu vor fi publicate până în ziua lansării oficiale.

Marcelo Sampaio, CEO Hashdex, a descris că acest pas este o confirmare suplimentară a faptului că interesul investitorilor instituționali pe piața cripto a continuat să crească astăzi. Nasdaq arată o mare încredere în piață, deoarece primul ETF Bitcoin la nivel mondial a fost acum aprobat. Sampaio a rezumat în mod adecvat:

Acest proces ar trebui, de asemenea, să accelereze intrarea investitorilor instituționali în acest segment. Este o tendință care devine din ce în ce mai concretă.

Potrivit revistei braziliene de știri Oglobo, noul produs financiar deschide calea către investitorii instituționali globali, cum ar fi fondurile suverane, fondurile de pensii și fondurile de dotare, pentru a-și investi pur și simplu capitalul pe piața criptografică. Hashdex are sediul în Ipanemda și a fost fondat în 2018 de Marcelo și Bruno Caratori. Marcelo a lucrat deja cu Oracle și Microsoft la diverse proiecte și este bine cunoscut în scena start-up-ului brazilian.

Hashdex gestionează în prezent active de aproape 46,4 milioane de dolari, care sunt împărțite în 4 fonduri, dintre care trei sunt listate în Brazilia. Acestea includ, de asemenea, fonduri cripto, astfel încât Hashdex are deja o vastă experiență în acest sector. Partenerii de custodie ai lui Hasdex care vor stoca activele cripto sunt Vo1t, Kingdom Trust și Xapo.

Cel mai recent, fostul CEO al Goldman Sachs, Raoul Paul, a prezis că un ETF Bitcoin va aduce miliarde pe piata:Îți voi oferi cea mai mare oportunitate din viața ta: vor primi un ETF peste tot. Vor fi miliarde de dolari care vor intra in piata. Fiecare plan de pensii îi va aloca niște bani. Fiecare birou de familie îi va aloca niște bani. Și cu cât prețul crește, cu atât vor aloca mai mult.Bitcoin ETF a fost respins până acum

În ultimii ani, Securities and Exchange Commission (SEC) a respins numeroase propuneri pentru un ETF Bitcoin de la frații Winklevoss și Wilshire Phoenix, precum și brokerul NYSE Arca. Raționamentul din spatele acestor respingeri a fost întotdeauna că piața criptografică nu este suficient de reglementată și trebuie să se maturizeze în continuare.