Breaking: Ripple confirmă Bank of America ca si client RippleNet

Ripple și-a confirmat cooperarea cu Bank of America (BoA). Prin actualizarea site-ului său web, compania de soluții de plată a dezvăluit Bank of America drept unul dintre principalii săi clienți din RippleNet, împreună cu Banco de Santander, Standard Chartered, Nium, SCB, Moneynet, printre altele.

Povestea lungă a unui parteneriat Ripple și Bank of America (BoA)
După cum a raportat CNF, parteneriatul dintre Ripple și a doua cea mai mare bancă din Statele Unite are o lungă istorie a zvonurilor. Abia în octombrie, în cadrul Conferinței Swell din 2020, au fost difuzate imagini legate de parteneriat. După cum sa raportat, imaginile unei prezentări arătau o aplicație operată de Bank of America pe baza RippleNet. Cu aceasta, s-a speculat că clienții băncii vor putea trimite bani pe plan internațional instantaneu, cu costuri și comisioane reduse.

Cu toate acestea, acest lucru a rămas un zvon și alte imagini care atribuiau aplicația Fast Remit au fost dezvăluite. De asemenea, la începutul acestui an, un presupus document divulgat indica faptul că Bank of America s-a alăturat RippleNet. Zvonurile s-au bazat pe faptul că BoA a testat produsele Ripple într-un proiect pilot secret. Cu toate acestea, zvonurile datează încă din 2019. În acel an, Bank of America a depus un brevet pe baza tehnologiei Ripple’s Distributed Ledger.

Un alt fapt important este că a doua cea mai mare bancă din Statele Unite face parte din Global Payments Management Group de la Ripple din 2016. Într-un interviu din acest an, executivul BoA, Julie Harris, a lăudat produsele companiei de soluții de plată. Acolo a mai indicat că Ripple a îndeplinit standardele legale ale instituției bancare ca partener:

[…] Nu este vorba despre platforma și capacitățile noastre, ci despre dvs. ca client și infrastructura pe care o aveți și capacitatea de a ne integra, indiferent dacă este vorba de platformele și capabilitățile pe care le-am construit sau de parteneriatele pe care le avem cu Ripple sau Swift. Acestea sunt Fintech-uri cu care colaborăm. Au trecut prin toată rigoarea noastră în materie legală și de conformitate și suntem capabili să ne folosim de serviciile bancare ca platformă pentru a vă oferi acest lucru.

Raliul de preț XRP continuă
Prețul XRP a crescut în ultimele zile. În prezent, se ridică la 0,53 USD, cu o creștere de 20,68% în ultimele 24 de ore. În graficele săptămânale și lunare, XRP înregistrează câștiguri de 71,5%, respectiv 81,8%, cu cea mai mare închidere săptămânală a anului. Capitalizarea de piață a XRP a crescut la 20 miliarde dolari.