Buffett își reduce poziția pe Wells Fargo amplificând scenariul optimist pentru Bitcoin și Aur

Buffett își reduce poziția pe Wells Fargo amplificând scenariul optimist pentru Bitcoin și Aur

Warren Buffett și Berkshire Hathaway și-au redus substanțial poziția pe Wells Fargo(Wells Fargo este o bancă americană, listată pe New York Stock Exchange), vânzând 100 de milioane de acțiuni. Oracle of Omaha (W. Buffett) continuă să-și reducă poziția în acțiuni bancare, susținând scenariul optimist pentru aur și Bitcoin (BTC).

Berkshire ar fi deținut 32 de miliarde de dolari în capitalul social la Wells Fargo la un moment dat, a raportat Fox Business pe 5 septembrie. Conglomeratul de investiții deține acum 3,3% în valoare de doar 3,36 miliarde de dolari.

De ce Buffett a vandut actiunile Wells Fargo și cum ar putea beneficia Bitcoin?
De-a lungul carierei sale, Buffett a subliniat importanța investiției în valoare și a fluxului de numerar. Investitorul preferă de obicei întreprinderile cu operațiuni previzibile și stabile care duc la o rentabilitate constantă.

În iulie, Wells Fargo a înregistrat o pierdere de 2,4 miliarde de dolari, înregistrând prima sa pierdere de la criza imobiliară din 2008. În urma raportului trimestrial dezamăgitor, compania a spus că își va reduce dividendul la 10 cenți pe acțiune.

Luna aceasta, Moody’s (Moody’s este o companie de rating, cercetare și analiză de risc) și-a redus ratingul de la stabil la negativ, invocând procesul lent de revizuire a guvernării sale. Allen Tischler, analist Moody’s a spus:


„Schimbarea de perspectivă reflectă ritmul mai lent decât anticipat de Wells Fargo în soluționarea deficiențelor sale de guvernare, supraveghere, conformitate și gestionare a riscurilor operaționale. Ritmul lent cântărește pe baza cheltuielilor sale, subminându-și în continuare potențialul de câștig pe fondul condițiilor de operare dificile. ”


Confluența pierderii trimestriale, reducerea dividendelor și perspectivele incerte l-au determinat probabil pe Buffett să-și reducă poziția.

Noutatea portofoliului Berkshire în ultimele luni este investiția sa în Barrick Gold (Barrick Gold este o companie din Canada care este cel mai mare producător de metale prețioase din această țară și numărul 1 în lume în extracția de aur). În timp ce își scădea expunerea la sectorul bancar american, Buffett a investit în companiile de aur și japoneze.

Decizia arată că Buffett caută siguranță în ceea ce privește fluxul de numerar și o acoperire împotriva inflației. Investiția Barrick Gold alimentează cazul optimist al Bitcoin, deoarece percepția BTC ca depozit de valoare se îmbunătățește, mai ales având în vedere corelația strânsă dintre cele două de la prăbușirea din martie 2020.

BTC ar „depasi” aurul în viitor, spune Winklevoss
Alți investitori notabili, inclusiv gemenii Winklevoss, cred că Bitcoin ca „aur digital” ar concura împotriva aurului pe termen lung. Mai exact, potențialul său imens de creștere îl face o investiție atractivă, deoarece capitalizarea de piață BTC este încă aproximativ 1,5% din aur.

Cameron Winkelvoss, cofondatorul Gemini, a declarat că Bitcoin a făcut deja un teren semnificativ pe aur. El a spus:


„Bitcoin a castigat teren semnificativ în ceea ce privește aurul – trecând de la white paper la peste 200 miliarde de dolari în capitalizare de piață în mai puțin de un deceniu. Va continua să depaseasca dramatic aurul în următorul deceniu. ”


După cum a raportat Cointelegraph Markets luni trecut, veteranul Wall Street și gazda raportului Keizer, Max Keizer, crede că ieșirea din dolar a lui Buffett este un semnal bullish pentru prețul aurului și Bitcoin.


„Bitcoin – Aur – Argint, toate vor crea noi ATH în viitorul apropiat.”