Călătorii pot obține acum pașapoarte SUA în doar 4 săptămâni cu Bitcoin

Călătorii pot obține acum pașapoarte SUA în doar 4 săptămâni cu Bitcoin

O companie de procesare a vizelor și pașapoartelor din California a anunțat că va accepta Bitcoin ca formă de plată, deoarece operațiunile Departamentului de Stat din SUA încep să revină la normal.

Potrivit unui anunț din 6 noiembrie al expeditorului de pașapoarte și viză Peninsula Visa cu sediul în San Jose, compania a declarat că va oferi clienților opțiunea de a plăti pentru anumite servicii de pașapoarte folosind Bitcoin (BTC). Susținută de Coinbase Commerce, facilitatorul de plăți al retailerului, Peninsula Visa va oferi reînnoiri de pașapoarte și schimbări de nume, în plus față de aplicațiile legate de al doilea pașaport. Cetățenilor americani cu vârsta peste 16 ani li se permite să dețină o carte de pașaport „primară” sau un card valabil timp de 10 ani, pe lângă un al doilea valabil timp de 4 ani.

„Oferirea călătorilor posibilitatea de a plăti prin Bitcoin se simte ca o mișcare corectă la momentul potrivit”, a spus Evan James COO al Peninsulei Visa, citându-și speranța că călătoria va reveni la normal odată ce amenințarea din cauza pandemiei s-a încheiat.

Atunci când birourile guvernamentale și întreprinderile au fost închise pentru prima dată în martie, ca urmare a măsurilor de reducere a răspândirii COVID-19, multe dintre cele 26 de agenții de pașapoarte ale Departamentului de Stat din Statele Unite continentale și Puerto Rico au fost, de asemenea, afectate, provocând întârzieri în procesarea pașaportului solicitanții de timp, precum și cei care își reînnoiesc sau modifică documentele pentru evenimente comune, cum ar fi căsătoria. Potrivit unui raport al LA Times, exista un restant de aproape un milion de pașapoarte începând cu 23 septembrie.

Cu toate acestea, multe dintre birourile Departamentului de Stat s-au deschis deja cu personal pentru solicitanții de pașapoarte în persoană. Agenția guvernamentală a anunțat pe 3 noiembrie că a redus timpul de procesare la 10-12 săptămâni pentru cererile de standarde și la 4-6 săptămâni pentru pașapoartele accelerate – pre-COVID, se putea obține un pașaport personal într-o săptămână, în anumite circumstanțe.

Deși companiile private au oferit Bitcoinerilor posibilitatea de a achiziționa zboruri internaționale folosind crypto. În iunie, o agenție guvernamentală din Venezuela a enumerat pe scurt Bitcoin ca formă de plată pentru cererile de pașaport de la cetățenii venezueleni care locuiesc în străinătate înainte de a dezactiva serviciul a doua zi.