Capitalizarea de piață a Apple, arată cât de mică este încă piață criptomonedelor

Capitalizarea de piață a Apple, arată cât de mică este încă piață criptomonedelor

În timp ce spațiul criptomonedelor a cunoscut o creștere extraordinară în ultimul deceniu, clasa de active deține încă o cantitate mică de valoare în comparație cu piețele obișnuite, mai ales atunci când se confruntă cu giganți precum Apple.

Acțiunile Apple (AAPL) dețin o capitalizare de piață uimitoare de 2 trilioane de dolari, diminuând tot capitalul speculativ deținut în întregul spațiu criptomonedelor, care, la momentul scrierii, totalizează doar 342,8 miliarde de dolari, potrivit CoinMarketCap.

Industria criptomonedelor  a crescut de la un simplu concept în 2008, odată cu lansarea whitepaperu-lui Bitcoin, la găzduirea de miliarde de dolari investiți. Bitcoin în sine a trecut de la mai puțin de 1 dolar pe monedă, până la 20.000 de dolari la maximul său istoric, avand un plafon de piață in timpul scrierii de aproximativ 194 miliarde de dolari.

Cu toate acestea, întreaga industrie se află încă la o fracțiune din mărimea acțiunilor totale combinate ale Apple; plafonul de piață al industriei Blockchain în ansamblu s-ar putea tripla și totuși nu va atinge evaluarea de piață a Apple.

Compania de tehnologie, cunoscută pentru că a împins revoluția telefoanelor inteligente, deține în prezent cea mai mare capitalizare pe piața bursieră din SUA, pe baza datelor de la TradingView. „Este prima companie americană cotată la bursă care a atins un plafon de piață de 2 trilioane de dolari”, a declarat CNBC despre Apple într-un brief din 19 august.

În momentul scrierii, Bitcoin în sine a atins paritatea cu averea netă a lui Jeff Bezos.